Bili smo u domu miss Hrvatske: 'Tomu su na izbor prijavile seke' | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 273

Bili smo u domu miss Hrvatske: 'Tomu su na izbor prijavile seke'

Bili smo u domu miss Hrvatske: 'Tomu su na izbor prijavile seke'
20

Roditelji i najstarija sestra naše nove misice Tomislave Dukić širom su nam otvorili vrata svojeg doma i ispričali tko je Toma dok nije pod svjetlima reflektora

VIDEO

Hladno zimsko nedjeljno jutro, temperature zraka spustile se ispod nule, zubato sunce prekrilo Duvanjsko polje, ono isto na kojem je prije tisuću godina okrunjen prvi hrvatski kralj Tomislav. Nas je put ovog jutra odveo do Tomislavgrada i sela Brišnika zbog jedne druge hrvatske krune. Iz ovoga kraja, u kojem pogled puca prema Vran planini, kraju poznatom po hajducima i hrabrosti ovih ljudi, dolazi nam i najljepša Hrvatica.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Tomislava iz Tomislavgrada za 24sata: 'Želim predstaviti Hrvatsku u najboljem svjetlu' 00:38

Tomislava Dukić, Hrvatica podrijetlom iz Tomislavgrada, 27. studenog u jakoj konkurenciji kandidatkinja ponosno je ponijela krunu Miss hrvatske za Miss svijeta. I nije to obična kruna koju je Tomislava ponosno na svojoj okrunjenoj glavi nosila, kruna je to slavne povijesti Hrvata, znakovite poruke, s vezom kralja Tomislava.

- Rođena je 5. ožujka u Tomislavgradu. I tog je dana bilo hladno, zubato sunce je grijalo, a žestina je vrcala. Ma sad kad se vratim 25 godina u prošlost, znam da je bila posebna već čim je svoje crne krupne oči otvorila i nasmijala se svojim punim crvenim usnicama - govori nam ponosna majka Vjekoslava dok u ruci prebire fotografije iz nekih ranih dana.

Najljepša Hrvatica bezbrižno je trčkarala Duvanjskim poljem uz rijeku Šuicu. U Brišniku je završila Osnovnu školu "Fra Mijo Čujić", nakon koje je srednju školu, smjer ekonomski tehničar, nastavila i uspješno završila u desetak kilometara udaljenom Tomislavgradu. Na studije je otišla put Splita. Bila je uvijek kroz školovanje odgovorna, super učenica. U Splitu je završila Kineziološki fakultet. Sve ovo saznajemo u razgovoru u toplom obiteljskom domu njenih roditelja.

Miss Hrvatske iz Tomislavgrada odgovorila na kritike što dolazi iz BiH: 'Shvatite jednu stvar...'
Miss Hrvatske iz Tomislavgrada odgovorila na kritike što dolazi iz BiH: 'Shvatite jednu stvar...'

- Voli se baviti sportom, voli putovati, ma voli sve sportove, ali najviše se voli skijati. Uvijek je nekako čvrsta, inače je u životu takva. Svoja, topla, ima nešto posebno u sebi - nastavlja majka Vjekoslava. Dok ona razgovorom pokušava približiti priču o Tomislavi i postaviti je u one iskrene svakodnevne okvire, najstarija od tri kćeri, Ivana, sa smiješkom sluša i čeka svoj red.

- Toma je najmlađa sestra, ali ona je ta s kojom uvijek možeš popričati. Ona me uvijek vraća na put kad se pogubim u mnoštvu svojih aktivnosti. Ma i Petra, srednja sestra je uvijek tu kad nešto zatreba, ali ona je daleko, a mi dvije smo nekako posebno povezane. Ma Toma je jednostavna. Ja i Petra smo je čuvale dok je bila malena. Ponosna sam na sestrin uspjeh i sve što je u životu do sada postigla - govori nam Ivana, najstarija sestra koja se upravo vratila s jedne od zahtjevnih gorskih vježbi spašavanja s Kupresa.

- Toma se još od prije bavi modelingom, ali faks joj je uvijek bio prioritet. U njenom indeksu su sve petice - govori Ivana, profesionalni gorski spasilac, koja skromno progovara o svojim radnim uspjesima jer Tomislava je sad ona koja zaslužuje svojim uspjehom, ali i životnim stavovima biti prva.

- Uvijek je bila mirna, tiha, povučena, ali je znala što hoće u životu. Nikad s Tomislavom nije bilo problema. Na nagovor sestara se prijavila. Dakako da smo je mi roditelji podržali. Njena obitelj je uvijek bila i ubuduće će biti njen čvrsti oslonac. Onaj stup na koji se Tomislava u svim životnim i radnim izazovima koji je očekuju može osloniti i biti sigurna da će imati bezuvjetnu podršku za svaku svoju odluku koju donese - govore majka Vjekoslava i otac Ante.

Natjecateljica za Miss Hrvatske: 'Nešto sumnjivo se dogodilo pa nisam pobijedila na izboru...'
Natjecateljica za Miss Hrvatske: 'Nešto sumnjivo se dogodilo pa nisam pobijedila na izboru...'

Na odlasku iz obiteljske kuće najljepše Hrvatice pogled nam pada na zid i tri fotografije, tri kćeri Dukića, tri ljepotice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 273

VIDEO

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek
RUČA KA' I OBIČAN PUK

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek

Čitatelj 24sata ga je snimio tijekom narudžbe bureka u jednoj dubrovačkoj pekarnici na Gružu