Obavijesti

Show

Komentari 36

Biseksualna Scarlett O'Hara obožavala je muške prostitutke

Biseksualna Scarlett O'Hara obožavala je  muške prostitutke
1

Ulogom Scarlett O'Hare, Viviene Leigh upisala se na listu najpoznatijih filmskih likova svih vremena, a i njezin privatni život mogao bi bez problema konkurirati nekom holivudskom scenariju

VIDEO

Vivien Leigh rođena je 5. studenog 1913. kao Vivian Mary Hartley u indijskom gradu Darjeelingu. Nakon  povratka u Veliku Britaniju, krenula je u samostansku školu, gdje je počela glumiti u školskim predstavama, a kasnije upisuje Kraljevsku akademiju dramskih umjetnosti u Londonu.

Ubrzo odlučuje prekinuti studij zbog braka s trinaest godina starijim odvjetnikom Herbertom Leighom Holmanom, kojem se nije svidjela ideja da se njegova supruga bavi glumom. ipak, mlada Vivian nije bila zadovoljna isključivo ulogom uzorne kućanice pa se uz pomoć prijatelja polako počinje probijati u filmskom svijetu. Unajmila je agenta, promijenila ime u Vivien Leigh i počela nastupati u kazalištu, a nešto kasnije počela se pojavljivati i u filmovima.

Bipolarni poremećaj nije ju spriječio da dobije što želi

Činjenica da je u braku nije ju omela u naumu da se upusti u avanturu s partnerom iz filma 'Vatra iznad Engleske', Laurenceom  Olivierom, a sredinom 1937, napušta muža i počinje živjeti s ljubavnikom.

24sata

Reputacija iznimno teške i zahtjevne osobe pratila ju je od samih početaka karijere. Često se svađala s redateljima i kolegama, a takvo je ponašanje bilo posljedica bipolarnog poremećaja od kojeg je patila.

Nakon što je pročitala roman 'Zameo ih vjetar', pred očima je imala jasan cilj - željela je dobiti ulogu u holivudskom filmu koji se snimao prema spomenutoj knjizi. Naredila je agentu da ju ubaci na popis kandidatkinja i krenula u osvajanje američke publike filmom 'A Yank at Oxford'.

Rođena za ulogu Scarlett O’Hare

U to vrijeme Olivier je otputovao u Ameriku na snimanje 'Orkanskih visova', a Vivien mu se pridružila kako bi mu bila bliže, ali i kako bi dobila toliko željenu ulogu. Na njezinu sreću, probno snimanje pokazalo je da je kao stvorena za ulogu Scarlett O’Hare.

Njezin težak karakter, koji su mnogi pripisivali spomenutom bipolarnom poremećaju, bio je uzrok brojnim problemima na snimanju pa je tako glumica svojedobno svom partneru Clarku Gableu rekla da mu jako smrdi iz usta te je jedva snimila scenu ljubljenja.

Bez obzira na sve, 'Zameo ih vjetar' svrstao se na popis filmskih klasika i lansirao Leigh u među najveće filmske zvijezde. a za ulogu u tom filmu 1940. godine nagrađena je svojim prvim Oscarom.

Presudila joj tuberkuloza

Za vrijeme Drugog svjetskog rata bezuspješno je pokušavala probiti se na Broadwayu, a 1943. godine neko je vrijeme provela bodreći vojnike na afričkom bojištu, gdje je oboljela od tuberkuloze. Četrdesetih joj se zdravlje izrazito pogoršalo – patila je od čestih živčanih slomova, a filmovi iz tog razdoblja, 'Cezar i Kleopatra' te 'Ana Karenjina' nisu postigli zapažen uspjeh.

Jedina svjetla točka u tom relativno 'mračnom' periodu karijere bila je uloga  u filmu 'Tramvaj zvan čežnja', s Marlonom Brandonom za koji je 1952. nagrađena drugim Oscarom.

Nakon iscrpljujuće australske turneje, brak Leigh i Oliviera ušao je u krizu, a razveli su se 1960. godine. Dvije godine ranije počela je vezu s glumcem Jackom Merivaleom s kojim je živjela u Londonu do smrti od tuberkuloze 8. srpnja 1967. godine.

Tamna strana čedne Scarlett

Nekoliko desetljeća kasnije svijetlo dana ugledala je knjiga 'Damn You, Scarlet O’Hara', čiji su autori glumičin prijatelj Darwin Porter i Olivierov asistent Roy Moseley. U istoj je dvostruka oskarovka opisana kao 'teška nimfomanka i biseksualka'. Naime, Viviane je navodno bila ovisnica o flertu, a Oliviera je obožavala psihički mučiti prevarama. Bila je u vezi s glumicom Isabelom Jeans poslije koje je imala još dvije relativno ozbiljne lezbijske veze.

Fetiš na muške prostitutke

Ipak, jedna stvar koja je njezinog supruga dovodila do ludila bila je njezina opsesija seksom s mladim muškarcima. Šuška se da je muške prostitutke skupljala u bordelu 'Scotty’s' u Los Angelesu, a njihovu diskreciju plaćala nakitom  i dionicama. 

- Svi su čuvali njezinu tajnu jer ih je znala dobro potkupiti - stoji u knjizi.

24sata

Također, zbog mladića s ulice oskarovka je navodno bila izbačena iz jednog talijanskog hotela, jer ih je dovodila previše te remetila mir gostiju hotela zvukovima 'akcije' koji su dolazili iz njezine sobe.

Isto tako, autori tvrde da je njezin brak s Laurenceom Olivierom bio lažan.Oboje su bili nevjerni, a Vivien je nerijetko opravdavala svoje avanture bipolarnim poremećajem od kojeg je patila. 

- Osim što se zabavljala sa ženama, Vivien je supruga varala s Marlonom Brandom i Rexom Harrisonom -  dodaju autori njezine biografije.

YouTube

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta
Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'
NEVJEROJATNA SNIMKA

Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'

Baby Lasagna je oduševio publiku i gledatelje u polufinalu Eurosonga