Show

Komentari 0

Bit će gore: Stravična serija će se vratiti u još jednoj sezoni

Bit će gore: Stravična serija će se vratiti u još jednoj sezoni

Prilagodbu romana Margaret Atwood pamtimo po neslućeno realističnom prikazu jednog brutalnog režima. Toliko mračna serija da trebate vrijeme za oporavak između epizoda

Prije tjedan dana na televizijske ekrane vratila se šokantna serija 'Sluškinjina priča', a već je objavljeno kako ćemo avanturu June Osborne to jest Offred pratiti i u trećoj sezoni. Doduše, ta vijest nije nimalo iznenađujuća. Serija je uspjela u svojoj prvoj sezoni postati hit među streaming serijama, a uz hvalospjeve kritičara također je bila i iznimno dobro gledana.

Stoga obnova serije, čak i tako rano u sezoni, nije osobito riskantan potez. Posebice ako uzmemo u obzir da je samo otvorenje, to jest premijeru druge sezone gledalo dvostruko više gledatelja no što ih je bilo u prijašnjoj sezoni.

Ovu prilagodbu romana Margaret Atwood zapamtili smo po neslućeno realističnom prikazu jednog brutalnog budućeg režima. To je serija koja je toliko mračna (i nudi samo toliko malo nade da bi nas potpuno uništila jednom kada i taj malen dio nestane) da trebate vremena za oporavak između epizoda.

Samim time postavlja se jedno posve logično pitanje - ako je serija sada ovakva, kakva će biti? Što donosi kraj, kojeg ćemo možda dobiti u trećoj sezoni? Je li Offred postaje slobodna? Ako da, to je i dalje podosta deprimirajući kraj, jer što je sloboda jedna potlačene žene u masi nekoliko stotina tisuća? Hoćemo li vidjeti pad kršćanske diktature, Gileada? Je li Gileadov kraj donosi bolji život njegovim stanovnicima?

Mnogo pitanja roji nam se u glavi, a odgovora baš i nema. Jedino što je jasno jest da ćemo do kraja još mnogo užasa vidjeti.

Najčitaniji članci