Obavijesti

Show

Komentari 18

'Biti doma nije najteža stvar na svijetu, budimo svi odgovorni'

'Biti doma nije najteža stvar na svijetu, budimo svi odgovorni'
6

Vrijeme krati izradom svojih maketa, a radi i namještaj koji rado dijeli kolegama i prijateljima. Na Okiću je preuredio staru štalu. Žarko pokazuje da se u izolaciji ne morate dosađivati, budite kao Žarko...

VIDEO

Spadam u najrizičniju skupinu ljudi i bilo bi gadno da me netko zarazi koronom. Ovo je prvi puta da je priroda ustala protiv čovjeka u cijelome svijetu. Do sad se parcijalno borila požarima, uraganima, poplavama. Vjerujem da ćemo se izvući, do sad smo to uvijek uspjeli, priča nam to Žarko Potočnjak (74), jedan od brojnih poznatih koji se odazvao akciji 24sata #zajedno24sata.

Cilj akcije je pozvati na zajedništvo i na podršku, na brigu i odricanje, ali i na odgovornost i na oprez. Tako smo, uz hashtag #zajedno24sata, i mi odlučili pomoći da se humanistička ideja koju je zbog pandemije koronavirusa u četiri rečenice promovirala Svjetska zdravstvena organizacija - Budi potpora. Budi pažljiv. Budi oprezan. Budi ljubazan - još glasnije čuje i zaživi u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:10

- Izvukli smo se u ratu, davali smo sve od sebe kad je trebalo skupiti novac za liječenje djece... Zajedno ćemo proći ovo - govori nam Žarko, koji ozbiljno shvaća sve upute liječnika.

Iz kuće izlazi samo na svoje imanje u okolici Okića. Iz haustora prođe pet metara do auta, a na svježi zrak vozi ga partnerica Višnja Pešić.  Zbog virusa je odgodio i već dogovoreno putovanje na Tajland.

- Kad sam namjeravao u Keniju, pojavila se ebola. Sad sam planirao na Tajland, kad eto ti korone – nasmijao se glumac.

Sunce i lijepo vrijeme mu pašu pa se za takvih dana, kaže, osjeća gotovo normalno. Prije 18 godina obolio je od karcinoma pluća i svjestan je važnosti čuvanja od virusa. Baš kao što je davnih godina umjesto cigarete odabrao život, i sada se ponaša odgovorno.

Vrijeme krati izradom svojih maketa, a radi i namještaj koji rado dijeli kolegama i prijateljima. Na Okiću je preuredio staru štalu i želja mu je da se tamo jednom igraju predstave. Strastveni zaljubljenik u brodove ni u izolaciji se ne dosađuje.

Zbog zdravlja često koristi cjevčice koje mu olakšavaju disanje. Žarko je jedno od lica kampanje “Udahni za život”, nacionalnog programa za rano otkrivanje raka pluća, kako bi se smanjila smrtnost od ove opake bolesti. Već godinama na studiju Libertas predaje scenski govor, no u zadnje vrijeme ne ide na fakultet. 

- Komuniciram sa studentima preko Skypea. Šaljem im tekstove, oni vraćaju, ja ih prepravljam... - kaže nam dobro raspoloženi glumac. Njegovo omiljeno štivo za zabavu su krimići John le Carréa koje svakome preporučuje u ove dane, kad su doma. Savjetuje ljudima da se pridržavaju uputa liječnika i budu disciplinirani, jer samo tako se, tvrdi, virus može pobijediti. 

- Dva, tri tjedna biti doma nije najgora stvar koja se može dogoditi. Puno kobnije može biti po sve nas ako se netko ponaša drugačije. Zato, ostanite doma, naspavajte se, odmorite, nađite si zanimaciju, za dobrobit svih nas - poručuje Žarko. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu