Show

Komentari 0

Blair se lakše nosi s bolešću: Dobila je protezu za hodanje

Blair se lakše nosi s bolešću: Dobila je protezu za hodanje

Glumica se na društvenim mrežama javila sa sretnim vijestima. Dobila je protezu za hodanje koja joj jako pomaže. Nakon dijagnoze je izgubila moć govora koja se polako vraća i jedno vrijeme je bila nepokretna

Glumici Selmi Blair (47) prije godinu dana dijagnosticirali su multiple sklerozu. Od tada nerijetko svojim pratiteljima na društvenim mrežama govori o životu s teškom bolešću. 

Nedavno je fotografija ispred jednog restorana brze prehrane pokazala koliko joj se zdravstveno stanje pogoršalo. Strani mediji tada su prenijeli kako je s dečkom Davidom Lyons stajala u redu, ali brzo je napustila objekt zbog jakih bolova. On ju je cijelo vrijeme pridržavao, dok se ona savijala od bolova. No, sada si je malo olakšala i javila se sa sretnijim vijestima.

U novoj objavi na Instagramu Bair je napisala kako je dobila protezu za hodanje koja joj jako pomaže. Naime, nakon dijagnoze je izgubila moć govora koja se polako vraća i jedno vrijeme je bila nepokretna.

- Hvala ortopedskoj grupi koja je pronašla ovo sjajno rješenje i podršku za hodanje. Impresionirana sam - napisala je glumica, uz kratak video svog hoda. Pokazala je koliko je napredovala. Jedno vrijeme Selma je koristila štap, no sada je dobila bolje i trajnije rješenje. 

Blair je svojedobno rekla kako je godinama imala simptome, no nije ih shvaćala ozbiljno sve dok nije pala pred prijateljem koji ju je natjerao da otiđe na pregled. Prvotno je mislila kako joj se ukliještio živac, ali ispostavilo se da od ove neizlječive bolesti glumica boluje najmanje 15 godina. 

- Oporavljam se. Mogu bolje hodati. Natečena sam i bole me zglobovi. Oči još uvijek ne fokusiraju. Kemoterapija i visoka doza lijekova imaju svoju cijenu. Visoke doze koje dobivam zbog transplantacije su teže sad nego kad sam ih dobivala. Tijelo je u šoku - napisala je glumica prije nekoliko mjeseci. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ivan Šarić
#zajedno24sata

 

Najčitaniji članci