Obavijesti

Show

Komentari 49

Blanka udomila kujicu: 'Njezin blagi pogled me odmah osvojio'

Blanka udomila kujicu: 'Njezin blagi pogled me odmah osvojio'
11

Odmah sam shvatila o čemu se radi, da je nađena u jami, da ju je spasila Hrvatska gorska služba spašavanja, da je imala ogrebotine od te jame i kamena... To me dodatno potaknulo, kaže hrvatska sportašica

Očekivala sam da se desi taj klik, mnogi ljudi koji su udomili rekli su da im se to dogodilo, ljubav na prvi pogled, povezanost, kaže hrvatska atletičarka Blanka Vlašić (35), koja je prije dva tjedna udomila kujicu Rozu. Kujicu su početkom kolovoza u akciji HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja, a na inicijativu Udruga Šapama od srca Makarska, izvukli iz jame u mjestu Dobrinče.

POGLEDAJTE VIDEO:

Već je neko vrijeme razmišljala o udomljenju psa, a na Rozi su je osvojili njen blagi pogled i mirnoća. Dodala je kako Roza nije bila naviknuta na kuću te je mislila da je Blankin stan veliki WC.

- Odmah sam shvatila o čemu se radi, da je nađena u jami, da ju je spasila Hrvatska gorska služba spašavanja, da je imala ogrebotine od te jame i kamena... To me dodatno potaknulo. Još kad sam vidjela snimku tog spašavanja, jako sam poželjela da se u mom domu izliječe te traume i da imamo lijepi suživot - objasnila je Blanka.

Hrvatskoj sportašici ovo je prvi pas, a kako kaže, Roza je stekla povjerenje i jako se zbližila s njom.

- Jako je nepovjerljiva prema ljudima, na tome radimo. Niju ju bilo teško zavoljeti, svakim danom to sve više raste kao u svakom odnosu. 

Iz Zaklade za zaštitu životinja Split, koja je i objavila da je Blanka udomila kujicu, kažu kako su u dva tjedna privremenog udomljenja Blanka i Roza izgradile predivan odnos. S obzirom na to da je Blanka prvi put vlasnica psa, a Roza je većinu vremena provela u ruralnim područjima, objema je trebalo puno ljubavi, strpljenja i rada da se prilagode suživotu u stanu i gradskom ambijentu.

- U susretima koje smo imali, uočili smo ogroman napredak, a uvjereni smo da će tako i nastaviti - poručili su iz Zaklade.

 

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak