Show

Komentari 11

Blokirali su satiričnu stranicu 'Dnevna doza Ljubav je na selu': 'Mi njima odjednom smetamo'

Blokirali su satiričnu stranicu 'Dnevna doza Ljubav je na selu': 'Mi njima odjednom smetamo'

Tjedan dana nismo niti mogli slati poruke, no objavljivanje je i dalje 'nemoguća misija'. Naše slike predstavljaju problem, a njihovo ismijavanje vlastitih kandidata im je OK, rekao je administrator sporne stranice

Satirična stranica 'Dnevna doza Ljubav je na selu', na kojoj fanovi komentiraju epizode, kreiraju smiješne memeove, nakon dvije godine postojanja, stala je, tvrde, RTL-u 'na žulj', pa ih je televizijska kuća zbog autorskih prava prijavila Facebooku. Stranicu prati više od 45 tisuća ljudi, a nakon brojnih prijava, zadnjih 10 dana, onemogućeno im je objavljivanje novog sadržaja.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Dogodilo se da smo gotovo na svaku objavu dobivali prijavu za kršenje autorskih prava, iako dosad s tim nije bilo problema. Tjedan dana nismo niti mogli slati poruke, no objavljivanje je i dalje 'nemoguća misija'. Naše slike predstavljaju problem, a njihovo ismijavanje vlastitih kandidata im je OK - rekao je administrator stranice 'Dnevna doza Ljubav je na selu' za Večernji list

-  Znamo da ne zamjeraju objave u meme formatu, znači slika s natpisom, nego samo ako objavimo video (iako taj video traje 2-3 sekunde). U kontaktu smo s jednom njihovom djelatnicom koja nas obavijesti ukoliko nešto objavimo što ne smijemo, pa se kroz dogovor to makne. Zadnjih par dana bez ikakvih upozorenja su nam prijavili nekoliko videa zbog kršenja autorskog prava, a najsmješnije od svega je što su ti prijavljeni videi još iz sezone kad su Jovica i Nikolina bili u "Ljubav je na selu" (znači stari preko 2-3 godine) - objasnio je administrator Večernjem listu.

Aktualna stranica postoji već dvije godine, a prijašnju su morali ugasiti zbog previše prijava od strane RTL-a i kandidata. Administrator tvrdi da tu nema nikakve zarade i da je jedini cilj stranice zabava i nasmijavanje ljudi.

- Mi razumijemo autorska prava, razumijemo i uvijek smo se dogovorili s nekim iz RTL-a, čak i s kandidatima koji nisu željeli biti objavljivani, a pristojno su zamolili da ih ne objavljujemo - rekao je administrator, pa dodao kako ne razumije potrebu za prijavama jer oni ustvari sa svojom stranicom podižu gledanost emisije.

- Administrator RTL-ove službene Facebook stranice 'Ljubav je na selu' prijavio je sve objave stranice 'Dnevna doza Ljubavi na selu' u kojima je utvrđeno kršenje autorskih prava, odnosno neovlašteno korištenje RTL-ova foto i videomaterijala - stoji u RTL-ovom odgovoru Večernjem listu.

 

Najčitaniji članci