Obavijesti

Show

Komentari 11

Božićni shopping u Londonu je Kim spasio od sigurne smrti

Božićni shopping u Londonu je Kim spasio od sigurne smrti
2

U posljednji čas predomislila se i otkazala rezervaciju za let jer je željela obaviti još jedan shopping. Idući dan cijeli svijet je saznao za veliku avionsku nesreću u kojoj je mogla poginuti i ona

VIDEO

Seks s bivšim može biti vrlo depresivan. Ako je dobar, žalit ćeš jer ga više nemaš, a ako je loš onda je to samo seks s tvojim ex, jedna je od legendarnih replika britke, samosvjesne, nezasitne i uspješne Samanthe Jones.

Ona je PR direktorica koja uvijek točno zna što želi, a što želi to i dobije bilo da je riječ o najzgodnijem muškarcu na zabavi ili najboljem stolu u restoranu. Odiše samouvjerenošću i u stalnoj je potrazi za idealnim ljubavnikom, a njezina meta je sve što nosi hlače – od fitness trenera i studenata, do kauboja. Jedino što ju nikad nije zanimalo jest brak. Svi su oni samo za jednu noć i zbog toga je jako ponosna na sebe. Jednom je čak eksperimentirala s 'partnericom' ali kad je ova počela inzistirati na intimnosti i vjernosti, Samantha je vezu istog trena prekinula.

Serija joj je skoro 'uništila život'

Eto, takva je uloga Samanthe Jones koju je glumica Kim Cattrall igrala najprije u šest sezona humoristične serije 'Seks i grad', a zatim i u dva istoimena cjelovečernja filma. Nakon svega shvatila je da joj je ova uloga umalo uništila i privatni ljubavni život.

- Slavna Rita Hayworth jednom je rekla da su se često puta njezini ljubavnici ujutro budili razočarani jer su noć proveli sa ženom koja nimalo ne sliči filmskoj ikoni. Bilo mi je to smiješno tako dugo dok i sama nisam doživjela sličnu sudbinu.

Danas 61-godišnja glumica priznala je da nikad nije bila neki ekspert za seks, ali je zbog uloge u seriji upala u klopku i živjela pod pritiskom zbog svojih uloga. No, konačno je riješila i taj problem. 

- To mi je uspjelo kad sam shvatila da moram imati partnera s kojim ću stvarno biti sretna i biti ono što jesam, a takvu osobu nisam imala uz sebe dugi  niz godina. Pomogla mi je veza s čovjekom koji je bio vrlo osjećajan i znao je slušati. Jedna od najvećih vrijednosti 'Seksa i grada' jest upravo to što o seksualnosti progovara kroz humor pa sam kroz ulogu Samanthe mnogo toga i sama naučila.

Fotografirala se gola na Enterpriseu

Punim imenom Kim Victoria Cattrall rođena je u Liverpoolu, a kad je imala samo tri mjeseca roditelji su emigrirali u Kanadu. Tamo je odrasla, ali se s 11 godina vratila u Englesku jer joj se razboljela baka. U Londonu se upisala na Akademiju glazbe i dramskih umjetnosti, a onda se sa 16 vratila u Kanadu da bi dovršila srednju školu.

Odmah nakon mature otputila se u New York i tamo upisala i dovršila na Američkoj akademiji dramskih umjetnosti. Postala je slavna ulogama u filmovima poput Policijske akademije i Star Trek 4 – neotkrivena zemlja. Tijekom snimanja filma, fotografirala se u svemirskom brodu Enterprise, a jedino što je stavila na sebe bile su šiljaste uši iz SF-filma. Kad je redatelj Leonard Nimoy saznao za foto-session, spalio je sav snimljeni materijal u strahu da epizoda ne dođe na loš glas među publikom. 

Ipak uloga u 'Seksu i gradu' donijela joj je najviše priznanja. Najprije Zlatni globus za najbolju sporednu ulogu pa strukovnu nagradu Screen Actors Guild Award kao i pet Emmy nominacija u kategoriji Izvrsnih sporednih uloga u humorističnoj seriji.

U ljubavi joj nije išlo

Ako joj je scenaristica Candice Bushnell dodijelila živopisnu ulogu u liku Samanthe Jones, Kim i privatno ima jednako uzbudljiv život. Udavala se tri puta. S prvim suprugom Larryjem Davisom bila je u braku dvije godine, a onda se udala za Andrea J. Lysona s kojim je živjela u Frankfurtu i tečno naučila njemački jezik. Treći put udala se 1998. godine za basistu Marka Levinsona i s njim objavila knjigu: 'Zadovoljstvo: Umijeće ženskog orgazma'. Ipak od njega se razvela nakon šest godina braka i to kad je njezinom suprugu, kako je jednom rekla, tjelesna ljubav postala opsesija.

Bila je i u vezi s mnogim poznatim muškarcima, a jedan od njih je bio i bivši kanadski premijer Pierre Elliott Trudeau, ali i francuskim filozofom Bernardom-Henryjem Lévyjem.

Izbjegla je smrt 'za dlaku'

A da se kojim slučajem  u prosincu 1988. godine ukrcala na Pan Americanov let 103 iz Londona za New York, danas bi je se malo tko sjećao. Naime, glumica je već imala kartu za taj avion, ali se u posljednji čas predomislila i otkazala rezervaciju  jer je željela u Londonu obaviti još jedan božićni shopping. Idući dan cijeli svijet je saznao za veliku avionsku nesreću nakon što je u njemu eksplodirao podmetnuti eksploziv, zbog čega se avion srušio u škotsko jezero Lockerbie.

AFP/Pixsell

Kim Cattrall od uloga je danas zaradila vrtoglavih 75 milijuna dolara, na koliko se procjenjuje njezino bogatstvo,  a dom joj je privatna kuća na obali Atlantika nedaleko New Yorka. Unatoč svemu, jednom je izjavila:

- Bez obzira na brakove, cijeli sam život zapravo sama. Moj život je fantastičan ali samotnički. Jer kad snimam film moram biti na setu nekad i po 19 sati. Tada znam više privatnih pojedinosti o svojim kolegama i scenskim radnicima, nego li o vlastitom mužu. To je cijena mog posla. Nema te po cijeli dan kod kod kuće i uvijek propustiš neki važan događaj. To je glavni razlog zašto su mi se raspadale veze i brakovi - zaključila je Kim Cattrall. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin