Obavijesti

Show

Komentari 32

'Brak je svetinja, ne bih živjela s muškarcem prije vjenčanja'

'Brak je svetinja, ne bih živjela s muškarcem prije vjenčanja'
4

Druga pratilja Miss Turske iz 2000. i zvijezda serije 'Sila' Cansu Dere iskreno govori zašto je nepovjerljiva prema ljudima te kako je preboljela nevjeru svog zaručnika

VIDEO

Godinama sam radila punom parom. Čim bih završila jedan projekt, došao bi drugi. Bila sam na rubu snaga. Trebalo mi je vremena samo za sebe, rekla je Cansu Dere (32). Prije mjesec dana napokon si je, kaže, priuštila zasluženi i dugoočekivani godišnji odmor. Spakirala je kovčege i kupila kartu za prvi zrakoplov za Brazil. Sudeći prema fotografijama koje je objavila na društvenim mrežama, ondje je uživala u prirodi i druženju s lokalcima. Poslije je posjetila Španjolsku, a trenutačno se odmara na grčkim otocima. Unajmila je luksuznu jahtu s koje rijetko silazi kako bi izbjegla paparazze. Ni na ljetovanju se ne odvaja od fotoaparata koji si je kupila od prvoga glumačkog honorara.

- Nikad nisam bila tipična žena. Ne volim obilaziti trgovine i trošiti na bezvrijedne krpice. Radije meditiram, vježbam jogu, čitam dobru knjigu i snimam sve što vidim oko sebe. Sitnice me čine sretnom - kaže turska glumica. O povratku na posao još ne razmišlja iako su je, otkriva, redatelji i producenti zatrpali poslovnim ponudama.

- Ne želim trčati pred rudo. Pročitala sam sve scenarije koje sam dobila, ali nijedan me nije oduševio. Uloge ne biram po visini honorara nego isključivo kvaliteti. Ako ne vjerujem u projekt, neću ga ni raditi - kaže ponekad preiskrena Cansu, koju su turski mediji, baš zato što nema dlake na jeziku, etiketirali kao bahatu i umišljenu divu.

- Prije sam plakala zbog toga, ali naučila sam ignorirati laži. Sve dok je obitelj uz mene i dok me publika voli, nije me briga što drugi misle - zaključila je glumica.

'Nekima je ljepota blagoslov, ali meni je prokletstvo'

Posljednja serija u kojoj smo je gledali bila je povijesna saga “Sulejman Veličanstveni”.

Egzotična Cansu utjelovila je robinju Firuze, s kojom je sultan varao suprugu Hurem. Muškarci diljem svijeta ludovali su za njom ni ne znajući da se glumica dugo dvoumila treba li prihvatiti ulogu.

- Teško je glumiti fatalnu ljepoticu jer te svi poistovjećuju s njom. Bilo mi je neugodno paradirati setom u oskudnim kostimima jer sam inače jako sramežljiva, ali Firuzina

ljubavna priča natjerala me da prihvatim izazov. Možda sam ovu ulogu dobila zbog ljepote, ali izgled mi je često donosio samo probleme u životu - otkrila je Cansu. Prije 13 godina pobijedila je na izboru za Miss Turske i, iako su je ondje uočili domaći redatelji i producenti, glumicu su mnogi prijatelji iznevjerili zbog zavisti.

- Zasipali su me lažnim komplimentima i onda mi zabili nož u leđa. Htjeli su samo iskoristiti mojih pet minuta slave kako bi ostvarili svoje ciljeve. Baš zbog takvih ljudi postala sam nepovjerljiva. Družim se samo s onima koje znam iz djetinjstva. Za druge sam podignula zid oko sebe koji je teško srušiti jer ne želim da me opet povrijede - objasnila je glumica. Oprezna je i  kad bira uloge. Nikad se, dodaje, ne bi skinula do kraja pred kamerama jer ne bi voljela da se roditelji, pogotovo otac, crvene i srame zbog njezina preslobodnog ponašanja.

Cansu je, dodaje, prilično konzervativna i kad je riječ o braku. Ne podržava rastave braka, smatra to poražavajućim korakom,a prije vjenčanja ne bi pristala živjeti s muškarcem pod istim krovom.

- Brak je u Turskoj svetinja. Mnoge žene, baš kao Sila koju sam glumila u istoimenoj seriji, ulaze u prisilne brakove, ali srećom, to se nikad nije dogodilo u mojoj obitelji - kaže Cansu. Partnere nikad nije birala po izgledu nego osobnosti, a važno joj je da se slaže s njezinim roditeljima.

- Uvijek smo bili bliski. Ne prođe ni dan da se ne čujemo telefonom ili Skypeom. Za njih uvijek imam vremena. Oni su ostali živjeti u Izmiru, a ja sam u Istanbulu, pa mi silno nedostaju - požalila se glumica.

Dva imenjaka slomila su joj srce

Iako je već 11 godina medijska ličnost, o njezinu privatnom životu ne zna se puno.Cansu nerado govori o sebi, ali svejedno je punila novinske stupce burnim ljubavnim životom. Glumica se 2009. trebala udati za komičara Cema Yilmaza (40). U vezi su bili čak sedam godina, ali vjenčanje su otkazali kad je zvijezda “Sile” saznala da ju je zaručnik varao s njezinom najboljom prijateljicom, manekenkom i glumicom Ahu Yağtu (35). Nekoliko mjeseci poslije oženio ju je i s njom dobio dijete. Cansu je nakon ljubavnog brodoloma novu utjehu pronašla u menadžeru, ali ni ta veza nije potrajala. Cem Aydin također ju je ostavio zbog druge žene.

- Danima sam plakala zbog toga. Bila sam izdana, povrijeđena i ništa me nije moglo razveseliti. Bila sam na dnu. Prijatelji su se trudili oko mene, stalno su me izvodili van, pokušavali nasmijati i oraspoložiti, ali ja sam tonula sve dublje u svoju depresiju - otkrila je glumica. Tek kad je zapostavila i posao, shvatila je da joj treba pomoć.

- Spakirala sam se i sama otišla na Maldive. Ondje sam meditirala i tražila unutrašnji mir. Tretman me stajao više od 8000 eura, ali nije mi bilo žao novca - kaže Cansu. Trenutačno ne razmišlja o novoj ljubavi, ali bila bi sretna kad bi pronašla muškarca kakvog je u seriji imao njezin lik Sila.

- Kad pogledam svoje roditelje, koji su se zaljubili kao tinejdžeri, poželim doživjeti istu strast, poštovanje i prijateljstvo. Oni su mi najveći uzor u životu i voljela bih biti sretna poput njih - rekla je glumica, koju su turski mediji povezivali gotovo sa svakim partnerom iz televizijskih serija. Dok je gostovala u “Sulejmanu Veličanstvenom”, pisalo se da je kriva za bračne probleme Halita Ergença (43) i Bergüzar Korel (30). Čak se šuškalo da originalna Hurem, Meryem Uzerli (29), nije mogla podnijeti Cansu jer ju je zasjenila ljepotom i otela joj titulu mezimice na setu.


- Nikad nisam čula veću glupost od ove. Meryem mi, nažalost, nije prijateljica jer je godinama živjela u Njemačkoj i nismo se imale prilike bolje upoznati. Obje smo imale previše posla na setu, a poslije posla nismo imale ni volje ni snage za izlaske - kaže Cansu. Zato se nije odvajala od Selme Ergeç (34), koja je u istoj seriji utjelovila sultaniju Hatidže. Osim što ih je spojila ljubav prema glumi, glumice su ljetos zajedno prosvjedovale protiv rušenja parka Gezi na trgu Taksim u središtu Istanbula.

- Slavu, popularnost i novac koji zaradim glumom i manekenskim angažmanima odlučila sam javno iskoristiti samo ako time mogu pomoći drugima. Kad glumci i pjevači progovore umjesto malog čovjeka, političari će ih prije čuti. To je tužna istina turskog društva, ali šutnjom nećemo ništa promijeniti i bit će nam samo gore - rekla je Dere. Da zna biti tvrdoglava i oštra na jeziku, pokazala je snimajući seriju “Sila”. Stalno se svađala s kolegom Mehmetom Akifom Alakurtom (34), koji je glumio njezinu najveću ljubav Boran-agu.

- Pred svima me vrijeđao i zvao ljenčinom jer sam nekoliko puta zbog gužve zakasnila na posao. Nije mu se sviđalo ni što je bivši dečko dolazio po mene na posao. Zbog toga sam u njegovim očima bila najveća neprofesionalka. Nisam mu ostala dužna. Takvog grubijana koji nimalo ne poštuje žene i misli da im je mjesto za štednjakom trebalo je spustiti na zemlju. Komunicirali smo samo kad smo imali zajedničke scene - kaže Cansu. Zbog sukoba s Boranom još ima problema s obožavateljicama koje joj nisu oprostile što je govorila protiv njega.

Uskoro će imati izložbu fotografija

Dok se ne vrati na male ekrane ili filmsko platno, glumica će se posvetiti najdražim hobijima: fotografiranju i arheologiji koju je studirala i diplomirala u Istanbulu. Prije dva mjeseca trebala je doći u Hrvatsku, ali poslovne obveze su je spriječile.

- Oduševila sam se kad sam čula da me i ovdje gledaju, a kad sam dobila poziv na izložbu radova Pirija Reisa, slavnog osmanskog kartografa iz doba Sulejmana Veličanstvenog, nisam mogla doći k sebi od sreće. Jako sam se veselila druženju s članovima hrvatsko-turskog društva, ali morala sam otkazati gostovanje jer sam u isto vrijeme snimala reklamu - izjavila je Cansu. Nada se da će uskoro ipak doći u Hrvatsku, ali na ljetovanje. Prijatelji su joj pričali o ljepotama Jadrana koje bi, kaže, voljela ovjekovječiti fotoaparatom.

- Pripremam izložbu u Turskoj, a najbolje fotografije možda ću jednog dana objaviti u knjizi - otkriva glumica. Dotad, Cansu se namjerava usavršavati kao glumica.

- Nedavno sam bila na filmskom festivalu u Cannesu u Francuskoj. Upoznala sam divne strane redatelje i producente koji bi voljeli raditi sa mnom. Zato sam si uzela dodatne satove glume. Nadam se da će se neki od tih planova uskoro realizirati. Spremna sam za nove izazove i ničega se ne bojim - najavila je ambiciozna Turkinja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin