Obavijesti

Show

Komentari 40

Branka Monteno: Na njegovom grobu lakše podnosim gubitak

Branka Monteno: Na njegovom grobu lakše podnosim gubitak
6

Mislila sam da ću nakon njegove smrti ostati u Zagrebu, ali najčešće sam u Sarajevu. Tu mogu kad god poželim otići na njegov grob, kazala je Branka (64)

VIDEO

Bosanski kantautor kojeg su obožavali diljem bivše Jugoslavije umro je 21. siječnja prošle godine u zagrebačkoj bolnici Rebro od komplikacija izazvanih transplantacijom bubrega. Njegovoj supruzi protekla je godina, kaže, bila najteža u životu.

- Mislila sam da ću nakon njegove smrti ostati u Zagrebu, ali najčešće sam u Sarajevu. Tu mogu kad god poželim otići na njegov grob. Lakše se nosim s tim gubitkom kad sam mu bliže - tužno kaže Branka. Svaki put kad dođe na grob ondje zatekne mnogo cvijeća. Cvjećarice joj često kažu kako su dolazili brojni posjetitelji iz cijele regije, kupili buket i pitali ih da ih upute na Montenov grob kako bi mu odali počast. 

Inspiracija za pjesme

Pjevač je suprugu upoznao kao osamnaestogodišnjak. Branka je tada imala 16 godina. Kantautor je često isticao kako mu je ona bila inspiracija za neke od najpoznatijih ljubavnih pjesama. Legendarne hitove Dušo moja , Jedne noći u decembru , Šta sam skrivio i Sinoć nisi bila tu napisao je 1969. i 1970. služeći vojsku. Vjenčali su se godinu dana kasnije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kemo i ja proveli smo zajedno gotovo cijeli život, a 43 godine bili smo u braku. Bio je pažljiv i nježan. Nikad ga nisu pratili tračevi ili skandali. Bio je prema svim ljudima dobar i otvoren. Zajedno smo se zabavljali na festivalima, putovali smo i družili se s prijateljima, a najljepši dani bili su kad su nam se rodila djeca - sjetno govori Branka. Pjesme pokojnog supruga često čuje na radiju ili televiziji, a nerijetko joj uz nježne stihove pusti i suzu.

- Kad čujem njegove pjesme, ponekad mi bude teško, ali uživam slušajući ga kako pjeva. Ponekad si sama pustim njegove albume, zatvorim oči i zamišljam ga živoga - opisuje Branka. Pjevačeva supruga sve manje vremena provodi u Zagrebu sa sinom Đanijem jer ju taj grad, kaže, podsjeća na neizvjesne i traumatične dane Montenove borbe s bolešću i iznenadnu smrt.

Otišao s osmijehom

- Posljednji put kad sam ga vidjela u bolničkom krevetu bio je veseo, raspoložen, a čak se i šalio. Želio je da mu pomognemo oprati kosu, a predvečer je gledao svoj omiljeni kviz. Prije nego li je išao na spavanje, čuli smo se i zvučao je dobro - rekla je Branka. Dodaje da nije očekivala, da će bolest prevladati njegovu volju za životom.

Branka će doći u Zagreb na koncert Prijatelji i Kemo Hiljade pahulja bijelih. U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski povodom Kemine godišnjice smrti zapjevat će Rade Šerbedžija, Halid Bešlić, Gabi Novak, Tereza Kesovija, Hanka Paldum...

- Sretna sam i ponosna što su se brojni kolege i prijatelji odlučili prisjetiti moga Keme - zaključuje Branka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...