Obavijesti

Show

Komentari 0

Britanski bend Foals ovog ljeta nastupit će na stadionu Šalata!

Britanski bend Foals ovog ljeta nastupit će na stadionu Šalata!
5

Već s prvim albumom 'Antidotes' iz 2008. Foals su doživjeli komercijalni uspjeh i postali ljubitelji kritike. U to vrijeme bili su jedan od nekoliko britanskih indie rock bendova koji su izazvali veliku pažnju

VIDEO

Britanski indie rockeri Foals, svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj održat će 23. lipnja na stadionu Šalata, objavio je tako organizator koncerta agencija Charm Music.

Stižu u sklopu svjetske turneje 'Life Is Yours Tour' na kojoj promoviraju istoimeni, sedmi studijski album, objavljen u ljeto 2022. godine. To je nastavak iznimno uspješnog dvostrukog izdanja 'Everything Not Saved Will Be Lost', kojeg je definirala čistoća i ambicija, uz evoluiranje u sasvim drugačije iskustvo.

Foals se priključuju lineupu INmusic festivala ove godine
Foals se priključuju lineupu INmusic festivala ove godine

Iako su pjesme za album nastale u lockdownu 2020., u maloj sobici bez prozora u južnom Londonu, ipak zrači ljetnim žarom, životnim optimizmom i novootkrivenom željom za životom.

Q Awards 2019 - London

Plesni hitovi kao što su '2 AM', 'Wake Me Up' i 'Wild Green', koje i bend smatra njihovim naj-pop uradcima do sada, reflektiraju se na same početke Foalsa, kada su kao bend za kućne tulume u rodnom Oxfordu izazivali pozitivan kaos na svakom svom nastupu.

Foals oduševili, a Fratelis žurili sa svirkom zbog tekme
Foals oduševili, a Fratelis žurili sa svirkom zbog tekme

Već s prvim albumom 'Antidotes' iz 2008. Foals su doživjeli komercijalni uspjeh i postali ljubitelji kritike. U to vrijeme bili su jedan od nekoliko britanskih indie rock bendova koji su izazvali pažnju u svijetu.

NME Awards 2020 - London

Sada, nakon uzastopnih pet albuma na top deset ljestvicama, nizom nagrada i nominacija, čini se da su jedni od rijetkih koji su zadržali kontinuiranu popularnost i uspjeh. Njihov ugled i fan baza raste sa svakom novom pločom, a veliko priznanje stiglo je i 2020. kada su proglašeni najboljim britanskim bendom na Brit Awardsu.

Foals: Glastonbury je najbolji svjetski glazbeni festival!
Foals: Glastonbury je najbolji svjetski glazbeni festival!

Reputaciju odličnog live benda učvrstili su s nekoliko nagrada za najbolji live bend godine; Q Awards 2013. i NME nagrada 2020., te s nastupima na najvećim svjetskim festivalima kao što su Glastonbury, Reading & Leeds, Rock am Ring i Bestival.

40th Brit Awards Red Carpet arrivals

Zadnji album ujedno je i prvi na kojem se Foals pojavljuju kao trojac (Yannis Philippakis, Jack Bevan i Jimmy Smith), a značajan jer su po prvi puta surađivali s više producenata na izdanju – John Hill (Cage The Elephant, Florence + The Machine), Dan Carey (Tame Impala, Fontaines D.C.) te Miles James i A. K. Paul.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Baby Lasagna nakon druženja s fanovima otkrio: 'Preplavile su me emocije, teško je to opisati'
U MALMÖU

Baby Lasagna nakon druženja s fanovima otkrio: 'Preplavile su me emocije, teško je to opisati'

Otkrio je i da će večeras saznati kada nastupa u finalu, pa dodao i da je oduševljen činjenicom da se Eurosong prati i na gradskim trgovima

Fanovi Baby Lasagne pozivaju: 'U subotu diljem Hrvatske svi plešemo za našeg Marka...'
RIM TIM TAGI DIM!

Fanovi Baby Lasagne pozivaju: 'U subotu diljem Hrvatske svi plešemo za našeg Marka...'

ovo je prvi put da Hrvatska ima favorita na Eurosongu, a obožavatelji Baby Lasagne sve pozivaju da se pridruže zabavnom flashmobu ove subote u podne
VIDEO  I Njemica Nina obožava Baby Lasagnu: 'Rim Tim Tagi Dim' zna od početka do kraja
IMA I STRANE OBOŽAVATELJE

VIDEO I Njemica Nina obožava Baby Lasagnu: 'Rim Tim Tagi Dim' zna od početka do kraja

MALMÖ: Nina iz Njemačke velika je obožavateljica Baby Lasagne. U švedski Malmö, gdje se ove godine održava Eurosong, stigla je podržati svog favorita. Čak se i obukla u kostim sličan onome koji je Baby Lasagna nosio na Dori, pa zapjevala 'Rim Tim Tagi Dim'. 'Jako mi se sviđa njega pjesma, energičan je i djeluje kao draga osoba. Mislim da ima velike šanse za pobjedu iako je ove godine dobra konkurencija i ima dosta dobrih pjesama'.