Obavijesti

Show

Komentari 51

Brojne su sekte kojima je seks važan dio religioznog rituala

Brojne su sekte kojima je seks važan dio religioznog rituala
2

U Americi su sekte kojima je seks najvažniji dio religioznog rituala relativno brojne. Nešto donekle slično opisuje roman Marije Horvat 'Devet stepenica tame - Prolaz'

VIDEO

Stanoviti Warren Jeffs, po zanimanju samozvani prorok, od svog je zemaljskog oca 2002. godine preuzeo vodstvo kršćanske sekte. Jeffs je tvrdio da je inkarnacija Isusa Krista. No, za razliku od Sina Božjeg, koji se nikad nije ženio, Jeffs je navodno imao čak 180 žena. 

Na Jeffsovom teksaškom ranču odvijao se život posve suprotan propovijedi s Maslinske gore.

'Gledajući prizore odvođenja žena i djevojčica s ranča ovaj tjedan, plakala sam iz jednostavnog razloga - u meni su se probudila bolna sjećanja jer ja sam bila jedna od njih. Mnoge tinejdžerice odvedene s ranča bile su trudne, a mnoge su već imale i djecu', ispričala je jedna od žrtava, Carolyn Jessop. Policija i socijalni radnici odveli su 416 djece i 133 odrasle žene s njegova ranča, prije no što su ga američke vlasti poslale na robiju.

U Americi su sekte kojima je seks najvažniji dio religioznog rituala relativno brojne – nešto donekle slično opisuje novi hit roman Marije Horvat "Devet stepenica tame - Prolaz" - no ni u našoj regiji ih ne manjka. Na planini Goliji, u Sandžaku, prije nekoliko godina raskrinkana je šamanistička "duhovno prosvjetiteljska sekta" "Drevni korijeni". Spiritualne vrijednosti bile su u stvari pokriće za orgijaške seanse njenih članova, objavio je beogradski Kurir.

"Drevni korijeni" službeno se predstavljaju kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana koje, kako se navodi na njihovom web siteu, "okuplja entuzijaste svih profila i godina starosti, koji šire ljubav prema majci prirodi i poštovanje prirodnog poretka stvari".

Tečajevi ovog udruženja bili su, potvrdili su svjedoci, samo maska za pedofiliju, prostituciju i druge vidove seksualnog iskorištavanja ljudi.

- Za "Drevne korijene" sam saznao preko svoje prijateljice koja je bila njihov član. Kod njih sam otišao iz radoznalosti. Prema meni su svi bili ljubazni. Dali su mi brošure i predložili neke od kurseva. Bio sam malo začuđen vrstom kurseva koje u svojoj ponudi ima udruženje: šamanizam, nehipnotička regresija, kreativna vizualizacija, kristali, astrologija, tumačenje snova, seanse i obuka prije porođaja - priča naš sugovornik, koji je iz straha za svoj život insistirao na tome da mu ne navodimo ime.

Jedna "Inkarnacija Krista" lani je uhićena i na granici Meksika i SAD. Bizarna sekta sljedbenike je navodno uvodila u seksualno ropstvo. Sekta “Branioci Krista” je navodno odabirala žene za spolne odnose sa muškarcem iz Španjolske po imenu Ignacio Gonzalez de Ariba, koji je tvrdio da je reinkarnacija Krista, prenijela je danas agencija AP.

Knjiga je u prodaji na kioscima i na mondo.hr za 29,90 kn. Uz knjigu svi kupci na dar dobivaju Biobaza Golden Sun pekmez za sunčanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta
Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'
NEVJEROJATNA SNIMKA

Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'

Baby Lasagna je oduševio publiku i gledatelje u polufinalu Eurosonga