Show

Komentari 0

Čeka nas spektakularno otvorenje Outlook festivala

Čeka nas spektakularno otvorenje Outlook festivala

U Areni publika će imati priliku svjedočiti nastupima četiri benda sa samog vrha hip-hop, drum’n’bass i reggae scene; Jurassic 5, Roni Size Reprazentz Live, Gentleman’s Dub i Trojan Sound System

Outlook festival, jedan je od vodećih svjetskih festivala bass glazbe i sound system kulture, već se osmo ljeto vraća na prekrasnu hrvatsku obalu i od 2. do 6. rujna dovodi mnogobrojne izvođače koji spadaju u sam vrh dub, reggae, hip-hop, drum‘n’bass, garage, dubstep, house i srodne glazbene scene. Festival će biti otvoren u srijedu, 2. rujna, koncertom u dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni, veličanstvenom okolišu u kojem će se u jedinstveno koncertno iskustvo spojiti s ljubavlju očuvana antička arhitektura i vrhunska glazbena produkcija. 

U Areni publika će imati priliku svjedočiti nastupima četiri benda sa samog vrha hip-hop, drum’n’bass i reggae scene; Jurassic 5, Roni Size Reprazentz Live, Gentleman’s Dub i Trojan Sound System, kojima se se nedavno pridružio i specijalan gost - SBTRKT, jedan od najpoznatijih i najintrigantnijih britanskih producenata. Pravim imenom Aaron Jerome, SBTRKT je poznat po svojoj mješavini house, dubstep, bass i R'n'B glazbe, ali i zanimljivim maskama iza kojih krije ‘svoje pravo lice’. Izrazito cijenjen među glazbenicima, SBTRKT je i traženi remikser, pa je dosad tako potpisao remikse za Radiohead, Basement Jaxx, Underworld, M.I.A –u te producentskog kralja - Marka Ronsona. Prošle je jeseni izdao svoj drugi album Wonder Where We Land, na kojeg se čekalo pune tri godine. 

Uvjerljivo najoriginalniji hip-hop kolektiv svih vremena - Jurassic 5, u punom sastavu stiže iz Sjedinjenih Američkih Država kao prvo ime na listi gostiju koncerta otvorenja Outlook festivala. Chali 2na, Akil, Zaakir, Mark 7even, DJ Nu-Mark i Cut Chemist, šestorica glazbenika čiji je zajednički projekt Jurrasic 5 hvaljen kao jedan od najutjecajnijih svjetskih bendova zlatnog doba hip-hopa, nakon sedam godina pauze ponovno su udružili snage 2013. godine kako bi unijeli život u svoju kultnu glazbu. 

Istu večer Arenu će do usijanja dovesti pionirski drum and bass bend Roni Size Reprazent Live, naširoko poznat kao jedan od najvažnijih elektroničkih live sastava zadnjih dva desetljeća. Njihov album prvijenac ‘New Forms’ osvojio je Mercury glazbenu nagradu 1997. godine, a nakon kraće stanke vratili su se na velika vrata rasprodavši sve najavljene koncerte. Publika u Areni imat će idealnu priliku poslušati stvari s novog albuma ‘Do It For The Masses’ koji je upravo u pripremi, a Roni Size, jedan od ikona drum’n’bass scene i njegov bend imat će priliku opravdati svoj zvjezdani status. 

Nakon što je izgradio svoj glazbeni ugled kao jedan od najenergičnijih i najuzbudljivijih live bendova koji se zadnjih godina pojavio na britanskoj glazbenoj sceni, The Gentleman’s Dub Club je prošle godine pomeo glavnu pozornicu Outlook festivala, a ove godine ima priliku napraviti to isto u Areni. Ovaj devetočlani dub bend svirao je na mnogim velikim festivalima uključujući Glastonbury i Bestival, a sada je vrijeme da ponovno posjeti vodeći europski festival bass glazbe i sound system kulture - Outlook.

I naposljetku, otvorenje Outlook festivala uveličat će Trojan Sound System, prava institucija britanske sound system kulture. Legendarni tim selektora ploča i vokalista predstavljaju najutjecajniju reggae i ska izdavačku kuću u povijesti - Trojan Records. 

Nakon otvorenja Outlook festival se od 3. rujna do 6. rujna seli na tvrđavu Punta Christo pored Pule, centralnu festivalsku lokaciju s bezbroj hodnika, zidina, livada, okružena šumom i plažama, kampom i direktnim pogledom na veličanstvene Brijune. Kroz četiri dana i noći odlične glazbe i sunčanog vremena, s 12 festivalskih pozornica, impresivnim brojem od preko 300 izvođača, posebnom dnevnom beach stageu, kampom na samoj plaži, s desetak zabava na brodovima dnevno te brojnim popratnim sadržajima Outlook festival je nezaobilazna festivalska stanica za kraj ljeta 2015.

Prvih 100 ulaznica ranograbilica za posjetitelje iz Hrvatske i regije za koncert otvorenja po cijeni od 240 kuna mogu se naći putem Entrio sistema, na stranicama Pozitivnog ritma te na prodajnim mjestima Entria diljem zemlje. Nakon toga cijena ulaznica će biti 350 kuna. 

Povoljnije festivalske ulaznice HR&Ex-Yu ulaznice za Outlook festival po cijeni od 600 kuna samo za čitatelje 24sata mogu se pronaći OVDJE.

Najčitaniji članci