Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Cenzura u Aziji: 'Izrezali' su iz filma gotovo pola sata radnje

Cenzori su uklonili 24 minute iz biografskog filma 'Bohemian Rhapsody', u kojem pratimo život i djelo Freddieja Mercuryja. Mnogi su se gledatelji zaprepastili na dobiveni uradak

Foto: Promo
3 komentara

Diljem kugle zemaljske postoje države koje još uvijek žive u početnim godinama prošlog stoljeća, a možda i u nekoj od ranijih era. Jedna od takvih država je i Malezija, u kojoj su na snazi strogi zakoni protiv homoseksualnosti.

CINESTAR Vrhunsko kino iskustvo: U Pulu stigao najbolji filmski doživljaj

A kako su takvi zakoni u igri tako su cenzori uklonili 24 minute iz biografskog filma 'Bohemian Rhapsody', u kojem pratimo život i djelo Freddieja Mercuryja, izrečeno je u Malay Mailu. Među izbrisanim odlomcima je dio filma u kojem gledamo isječke iz spota za pjesmu 'I Want To Break Free', u kojoj je Freddie bio odjeven u žensku odjeću, poput transvestita.

OŠTRE RIJEČI On je kreten koji krade: Je li to Morricone rekao o Tarantinu?

Cijeli dio s Mercuryjem koji je odjeven u crnu mini haljinu te ružičastu košuljicu, dok usisava pod, maknut je iz filma. Druga scena, u kojoj je Mercury rekao svojoj zaručnici Mary Austin da je biseksualac, također je izbrisan, promijenivši time jedan dobar dio povijesti ovog legendarnog pjevača.

Screenshot | Autor: Screenshot Foto: Screenshot

No, kada uzmemo u obzir kakva je država u igri, ovakve vijesti nas i ne bi trebale iznenađivati. U pitanju je zemlja koju prožima ozračje diskriminacije protiv homoseksualaca, lezbijki, biseksualnih te transrodnih ljudi, kao što su primijetile mnoge organizacije za zaštitu ljudskih prava. U rujnu ove godine se dogodilo jedno fizičko kažnjavanje, u kojem su dvije žene kažnjene premlaćivanjem štapom, zbog pokušaja seksa.

AUTOR MARVELOVIH JUNAKA Preminuo Stan Lee (95): Bio je genijalac i ikona svijeta stripa

Na društvenim mrežama su se pojavile mnoge opaske u kojima su građani Malezije izražavali svoje razočarenje ovakvim činom, no cenzura je ipak jača od pojedinaca u toj državi, pa je teško za očekivati kako će se išta promijeniti.

Biopic o Mercuryju je impresivno dobro uspio u kinima, postignuvši drugi rezultat za neki glazbeni biografski film objavljen u listopadu. Trenutačno je na proračunu od 52 milijuna film zaradio 285 milijuna dolara i još uvijek se drži prvih mjesta top ljestvice.

QUEEN | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

Film koji ruši sve rekorde gledanosti, u distribuciji Blitz filma, možete pogledati u svim kinima.

 

VIDI OVO! Meghan Markle ne smije otvarati svoje božićne poklone?!

NE VJERUJTE SVEMU ŠTO VIDITE: Prava istina o onim savršenim slikama fit djevojaka s Instagrama!

Tema: FILM

Message