Obavijesti

Show

Komentari 47

Često je partijao s Gopcem, a prije smrti bio je depresivan...

Često je partijao s Gopcem, a prije smrti bio je depresivan...
12

GODIŠNJICA SMRTI 'Kralj funka' nije dočekao promociju svog posljednjeg albuma. Ona se održala dva mjeseca nakon njegove smrti, a nedovršene pjesme umjesto Dina završili su njegovi najbliži suradnici

Na današnji dan prije 11 godina preminuo je hrvatski 'kralj funka' Dino Dvornik u 44. godini života. Hrvatska javnost bila je pogođena viješću o smrti splitskog glazbenika, no najgore je bilo njegovoj obitelji, supruzi Danijeli (52) i kćeri Elli (28).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Boris Sćitar/Pixsell

Danijela je Dina pronašla mrtvog u njihovom bračnom krevetu te su odmah počele priče kako je Dino umro od predoziranja. Njegova supruga je to negirala i tvrdila kako se Dino godinama nije drogirao, što su potvrdili i nalazi obdukcije koji su pokazali da je preminuo u snu od mješavina tableta koje je uzimao. 

- Umro je od miksa tih tableta koje je uzimao nekoliko dana prije svoje smrti. Uzimao je tablete za spavanje, smirenje, protiv boli, antidepresive, a povremeno i metadonsku terapiju. Prema riječima liječnika, njegovo tijelo bilo je u izuzetno dobroj kondiciji i svi su mu organi bili zdravi. Kemijski sastav tih tableta prouzrokovao je komplikacije dišnih puteva i on je umro u snu - rekla je tada Danijela.

Njegova majka medijima je rekla kako je Dino umro tužan, nesretan i depresivan te je otkrila kako su ga hrvatski estradnjaci izbjegavali kada je njegova slava 'splasnula'. U vrijeme dok je snimao reality show 'Dvornikovi', pozivao je gotovo sve glazbenike da mu budu gosti, ali se gotovo nitko nije odazvao.

Splitski glazbenik iza sebe je ostavio hitove koji se i danas puštaju u klubovima, a njegova je glazba obilježila kraj osamdesetih i rane devedesete, kada je Dino bio najveća zvijezda. U vrijeme dok je pripremao svoj posljednji album 'Pandorina kutija', Dino je bio jako nesiguran u svoj uspjeh.

- Dino je bio jako nervozan zbog albuma. Nije znao kako će ga publika prihvatiti. Rekao mi je da bi bilo najbolje da umre, jer će se tada album najbolje prodavati - rekla je Danijela nakon njegove smrti. 'Kralj funka' nije dočekao promociju svog posljednjeg albuma. Ona se održala dva mjeseca nakon njegove smrti, a nedovršene pjesme umjesto Dina završili su njegovi najbliži suradnici. Također, njegov je posljednji album struka nagradila sa sedam Porina. 

Glazbenik je bio brižan suprug i otac, a javnost se često prisjeti njegovih šašavih pothvata, kao recimo onog s Porina 1997. godine kada je dodjelu u Opatiji obilježio uriniranjem po gostima koji su sjedili na terasi kafića s balkona hotela. Njegov prijatelj Davor Gobac (55) te godine bio je prezenter, ali je zanemario scenarij te je u izravnom prijenosu poručio majci da 'bude sigurna da neće raditi nikakvu nepodopštinu jer je smješten u sobi s Dinom'. Njih dvojica bili su veliki prijatelji i često su se provodili. 

Dino će u Splitu uvijek ostati pozitivac i čovjek kojeg je svatko smatrao svojim prijateljem. Splićani i danas prepričavaju svoje susrete s njim, a mnogi kažu da se mogu 'pohvaliti' kako su spontano popili s njim kavu kada bi mu prišli.

Pokopan na zagrebačkom Mirogoju 10. rujna 2008. na vrlo poseban i jedinstven način. Puštala se njegova glazba te se plesalo u veselom raspoloženju, po kakvom će ga zauvijek obožavatelji pamtiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...