Show

Komentari 0

Četvrt stoljeća Atlantide u Parku Orsula uz Terezu i Ibricu

Četvrt stoljeća Atlantide u Parku Orsula uz Terezu i Ibricu

Grupa 'Atlantida' djeluje od 1990., a četiri godine poslije objavljuje prvi studijski album 'Eyes of Reallity' nadopunivši glazbeni izraz etno elementima

Grupa Atlantida će 25. ovog mjeseca proslaviti četvrt stoljeća rada, koncertom u dubrovačkom Parku Orsula. Kao posebni gosti, na sam dan zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, na pozornici će im se priružiti Tereza Kesovija, Ibrica Jusić i klapa Fortuna. 

'Atlantida' djeluje od 1990.,  a četiri godine poslije objavljuje prvi studijski album 'Eyes of reallity'. Nadopunivši glazbeni izraz etno elementima, u drugoj fazi rada, sredinom 99.,  predstavljaju EP 'Sami u kamenu'. Na nekoliko godina prestaju s radom, a onda se ponovo okupljaju u sastavu Davor Erceg – vokal, Niko Novaković – gitara, Alan Lasić – bass, Maro Zajec – bubnjevi, , Aljoša Lečić – klavijature. Prije tri godine objavljuju album 'Premalo za san', sa singleovima 'Lutam pod oblacima', 'Dodir u bojama' i 'Lađe'. I sve od tada je renesansa izvrsnog rock banda.

Treba dodati da je Davor Erceg bio pjevač kultne dubrovačke rock grupe Crna udovica, pa ga mnogi i danas drže jednim od najboljih rok pjevača u zemlji. Atlantida je u međuvremenu, novim singleom, 'Samo tren', najavila i objavljivanje novog albuma, a dio pjesama će izvesti i na slavljeničkom koncertu u Parku Orsula.

Najčitaniji članci