Obavijesti

Show

Komentari 1

Cinehill Motovun i ove godine donosi izbor najboljih filmova

Cinehill Motovun i ove godine donosi izbor  najboljih filmova
3

Najbolji hrvatski film osvaja nagradu Corto Montanaro i iznos od 1.000 eura, a dobitnik će biti proglašen u Laubi

VIDEO

Motovun Film Festival ovog je ljeta postao Cinehill, a u sklopu  svog programa najavio je devet odabranih filmova, među kojima su i oni nagrađeni, koji će se nakon projekcija na novoj lokaciji Festivala, tradicionalno  prikazati i u zagrebačkoj Kući za ljude i umjetnost - Lauba.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Motovun Film Festival 01:13

Nakon projekcija na novoj lokaciji Festivala u Gorskom kotaru, projekcije odabranih filmova iz filmskog programa prikazivati će se u Laubi  od 24. kolovoza do 3. rujna.

Kako su priopćili organizatori Festivala, izbor najzanimljivijih filmova, među kojima su i oni pobjednički s Brda filmova, u četvrtak, 24. kolovoza u zagrebačkoj Laubi otvara češki distopijski film 'Reset'.

Dean Kotiga o odlasku Motovun Film Festivala: 'Bilo je pitanje vremena, ali hvala na svemu...'
Dean Kotiga o odlasku Motovun Film Festivala: 'Bilo je pitanje vremena, ali hvala na svemu...'

Na programu je i film 'Buntovnica', dobitnik glavne nagrade na prestižnom Sundance festivalu, a potom i marokanski i čileanski kandidati za Oscara 'Plavi kaftan' i 'Blanquita'.

Motovun

Prikazat će se i brazilska queer priča 'Paloma', kao i bugarska drama 'Blagina pouka', koja je osvojila nagradu žirija kritičara FIPRESCI na ovogodišnjem Cinehillu. Još jedan distopijski film u programu je 'Suša' u kojem jednu od uloga igra i Monica Bellucci. Iz Maroka stiže film ovjenčan nagradom žirija u programu 'Izvjestan pogled' u Cannesu pod naslovom 'Psi'.

Reviju u Laubi završit će pobjednik Cinehilla, kanadsko-francuski film 'Jezero Falcon', poetičan prikaz turbulentnog vremena između djetinjstva i adolescencije, najavljuje se u programu ovogodišnjeg Motovun Film Festivala.

Zagreb: u Laubi otvorena Revija odabranih naslova s Motovun Film Festivala

Osim atraktivnog dugometražnog programa, u Laubi će biti prikazane i Kratke premijere. Riječ je o četiri hrvatska filma iz kratkometražne konkurencije: 'Bruna, zimus' Marka Bičanića, 'Mali val' Filipa Peruzovića, 'Most' Jakova Nole i 'Espi' Ivana Grgura.

Otvoren Cinehill Motovun Film Festival: Prikazano 'Palo lišće' redatelja Akija Kaurismakija
Otvoren Cinehill Motovun Film Festival: Prikazano 'Palo lišće' redatelja Akija Kaurismakija

Najbolji hrvatski film osvaja nagradu Corto Montanaro i iznos od 1.000 eura, a dobitnik će biti proglašen upravo u Laubi, posljednjeg dana programa.

Motovun Film Festival ovog je ljeta postao Cinehill i uspješno se preselio iz svog dosadašnjeg doma na Petehovac u Gorskom kotaru, izazvavši odlične reakcije posjetitelja koji su se već u prvom izdanju odvažili doći na goransko brdo, ističu organizatori Festivala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni