Obavijesti

Show

Komentari 1

Close nominirana za Oscara, ali i za Zlatnu malinu u istoj ulozi

Close nominirana za Oscara, ali i za Zlatnu malinu u istoj ulozi

Unatoč prethodnih sedam nominacija Oscara još nema. Ove će se godine za prestižni zlatni kipić 'boriti' s Olivijom Colman, Marijom Bakalovom, Amandom Seyfried i Youn Yuh-jung

Ovisno o tomu koga pitate, Glenn Close je najbolja ili najgora glumica sezone. Ova 73-godišnja glumica iz Connecticuta u ponedjeljak je zaslužila svoju osmu nominaciju za Oscara za sporednu žensku ulogu u Netflixovu filmu "Gorštačka elegija". 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Unatoč prethodnih sedam nominacija, među kojima su i one za "Fatalnu privlačnost" i "Opasne veze", Oscara još nema. Ove će se godine za prestižni zlatni kipić 'boriti' s Olivijom Colman, Marijom Bakalovom, Amandom Seyfried i Youn Yuh-jung.

USA - 2019 Film Independent Spirit Awards - Santa Monica

No Close ima priliku pobijediti na jednoj drugoj dodjeli, premda se njome vjerojatno neće hvaliti. Prošli je tjedan nominirana za Zlatnu malinu za istu ulogu u istoj kategoriji. To je tek treći takav slučaj u povijesti dviju nagrada. James Coco mogao je biti i najbolji i najgori 1982. za ulogu u filmu "Samo kad se smijem", a Amy Irving dvije godine poslije za nastup u "Yentlu". U oba slučaja sve je ostalo samo na nominacijama. 

Akademija objavila nominacije za Oscara, u najužem izboru je i film o genocidu u Srebrenici
Akademija objavila nominacije za Oscara, u najužem izboru je i film o genocidu u Srebrenici

Nekoliko drugih glumaca, poput Sandre Bullock, Melisse McCarthy, Ume Thurman, Aleca Baldwina i Eddieja Redmaynea bili su nominirani za Oscare i Maline iste godine, ali za različite uloge. Bullock ih je čak obje i osvojila.