Show

Komentari 42

Čoliću doletio grudnjak usred koncerta pa morao uzeti kratku pauzu: Doživio sam ljubav...

Čoliću doletio grudnjak usred koncerta pa morao uzeti kratku pauzu: Doživio sam ljubav...

Ta njihova vesela, ozarena lica, kao i nepresušna energija nikad neće izblijediti iz albuma mojih najdražih životnih uspomena, rekao je Čole

Upravo kao što je i najavio uoči koncerta, Zdravko Čolić (71) u subotu je 'zapalio' Zadar. U rasprodanoj zadarskoj sportskoj dvorani, duže od tri sata trajalo je njegovo glazbeno putovanje na kojem je izveo čak 46 pjesama. Bio je to njegov najduži koncert koji pamti jer mu publika, skandiranjem i ovacijama, doslovno nije dopustila da siđe s bine.

Dobivao je legendarni Čola ruže i mnogo drugo cvijeće iz prvih redova, a kad mu je u jednom trenutku doletio grudnjak u glavu od jedne vatrene gospođe morao je nakratko prestati s pjesmom - zbog smijeha. 

Čola je baš povodom Dana žena najavio i otpjevao ovaj koncert. Majke, kćeri, bake, vidjelo se u publici po čak tri obiteljske generacije kako uživaju u bezvremenskim hitovima svog idola, a posebno je dirljiva bila atmosfera tijekom izvedbi bezvremenskih balada poput 'Jedna zima s Kristinom' i 'Svadbarskim sokakom' kad su mnoge Čoline obožavateljice i zaplakale. Ovim rasprodanim koncertom, muški seks simbol nekadašnje Jugoslavije vratio se u Zadar nakon dugih devet godina, a ako je suditi po doživljenoj atmosferi, trebao se vratiti puno, puno ranije. 


- Ne osjećate teret ni godina ni kostiju ni mišića kad su ispred vas tisuće ljudi stopljeni s vama, u istoj vibraciji. Ne vjerujem da postoji ijedan posao ili poziv u životu koji toliko djeluje kao eliksir mladosti kao što je pjevanje pred publikom - istaknuo je Čolić uoči koncerta, a kad je završila zadarska noć pjesmom 'Ti si mi u krvi', vidno pod dojmom, legendarni pjevač kratko je izjavio:

- Čast, povjerenje i ljubav koju sam večeras doživio od zadarske publike, ta njihova vesela, ozarena lica, kao i nepresušna energija nikad neće izblijediti iz albuma mojih najdražih životnih uspomena.

Najčitaniji članci