Obavijesti

Show

Komentari 3

Courtney Love je Cobainu bila "najbolja djevojka na svijetu"

Courtney Love je Cobainu bila "najbolja djevojka na svijetu"
6

Da se sada vrati, odmah bi ga ubila. Seksala bi se s njim prvo i onda bi ga ubila, rekla je Courtney Love Cobain (47) na pitanje je li ljuta na supruga jer se ubio

VIDEO

Mislite da sam ljuta na Kurta? Ne da sam ljuta nego sam bijesna zbog svega što nam je napravio. Da se sada vrati, odmah bi ga ubila. Seksala bi se s njim prvo i onda bih ga ubila, rekla je Courtney Love Cobain (47) na pitanje je li ljuta na supruga jer se ubio. 

- Pokušao se ubiti tri puta! Predozirao se pet puta. Čitavo vrijeme sam sa sobom imala sredstvo kojim bi ga vratila u život ako se ponovno predozira - ispričala je Courtney za Vanity Fair. 

Courtney Love je udovica frontmena Nirvane, Kurta Cobaina. Par se, prema njenim izjavama, upoznao na koncertu Dharma Burnsa u Portlandu 1989. godine, no neki govore kako su se upoznali kasnije u jednom klubu, ali također u Portlandu. Prema riječima Charlesa Crossa, koji je napisao biografiju Kurta Cobaina, Love i Cobain upoznali su se zapravo u veljači 1990. godine. 

Cobain se u Courtney zaljubio na prvi pogled

Cobain je vidio Love te ju je u jednom trenutku srušio na pod. Pjevačica je, s druge strane, bila iznenađena jer ju je netko niži od nje uspio srušiti. Ispričala je u jednom intervjuu kako se sjeća da je to bilo kraj džuboksa, dok je svirala njena omiljena pjesma. Ipak, Kurt je u to vrijeme imao djevojku te ništa nije ni pokušao.

- Htio sam se vjerojatno seksati s njom tada. Ali je otišla - rekao je Kurt kasnije te je priznao da mu se svidjela na prvi pogled. Courtney je nakon susreta počela slušati Nirvanu, no njihova glazba nije joj se svidjela. Ipak je otišla na par koncerata te ih je s drugim albumom zavoljela.

Daveu Grohlu je priznala da joj se Kurt sviđa, a Dave joj je ispričao da je Cobain prekinuo s djevojkom. Nakon toga su se počeli sve više družiti te su sve više počeli razgovarati o glazbi. U to vrijeme je njena grupa Hole završila snimanje albuma "Pretty On the Inside", dok je Nirvana snimala "Nevermind". Sljedećih nekoliko dana par je satima pričao na telefon, a Kurt je kasnije svom prijatelju Ianu Dicksonu rekao da je upoznao najbolju curu na svijetu.

Vjenčali se na Havajima pred osmero ljudi

Cobain i Love službeno su postali par u jesen 1991. godine, dok je njen bend Hole bio na turneji "Pretty On the Inside". Vjenčali su se 24. ožujka 1992. godine na plaži Waikiki u Honoluluu na Havajima. Love je na vjenčanju nosila haljinu od satena koja je nekoć pripadala glumici Frances Farmer, dok je Cobain bio u pidžami. Vjenčali su se u suton, a kako Kurt nije želio veliku ceremoniju, na vjenčanju je bilo samo osam ljudi. Nitko od njihovih obitelji nije bio ondje. Bubnjar Nirvane, Dave Grohl, bio je na vjenčanju, no Krist Novoselic nije, jer nije odobravao njegovu vezu s Courtney.

Nema dobar odnos s kćeri ni s članovima Nirvane

Šest mjeseci kasnije rođena je njihova kći Frances Bean Cobain. Par je bio u braku tek nešto više od godine dana. 

Courtney danas kaže kako žali zbog svog odnosa s kćeri, a ispričala je kako ju nikada nije vodila na kazališne predstave, niti je bila previše prisutna u njenom životu. Nakon Kurtove smrti objavljeni su brojni dokumentarni filmovi u kojima se spominje Cobain. U dokumentarcu o bubnjarici grupe Hole opisano je kako je Courtney s bendom nakon suprugove smrti bila na turneji, a svi članovi benda opisali su to kao njeno najteže razdoblje. 

Nakon 5. travnja 1994. godine pisalo se o nekoliko veza koje je Love imala, no ni jedna nije bila u većem središtu pozornosti od one s Kurtom. Također, Love nije ostala u dobrim odnosima s članovima Nirvane. S Daveom Grohlom često se svađala, pogotovo nakon što je on osnovao grupu Foo Fighters. Bend i Love svađali su se uglavnom oko autorskih prava Nirvaninih pjesama, koja je Frances Bean Cobain dobila nakon što je navršila 18 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin