Show

Komentari 9

Da izdrži turneju Tom Jones je na dijeti 'špiljskih ljudi' i boksa

Da izdrži turneju Tom Jones je na dijeti 'špiljskih ljudi' i boksa

Glazbenik ne pije alkohol, pronašao je nutricionista koji mu je promijenio jelovnik, a vratio se i treniraju boksa. Prestao je jesti konzerviranu hranu i prebacio se na sirove i svježe namirnice, a u pet mjeseci izgubio je 15 kg

Glazbenik i performer Tom Jones (78) u travnju je krenuo na veliku američko - europsku turneju. U sklopu nastupa nastupit će u Sloveniji 18. lipnja, a potom i u Dubrovniku 1. srpnja na Dubrovačkim ljetnim igrama. 

Kako bi bio spreman za nastupe koji slijede, pjevač je odustao od alkohola, pronašao je nutricionista koji mu je promijenio jelovnik, a vratio se i starom hobiju - boksanju. 

- Imao sam 104 kilograma. Uz večeru sam stalno pio bocu crvenog vina, nisam pazio na prehranu i kad sam vidio da više ne mogu stati u staro odijelo odlučio sam na tome poraditi - objasnio je Tom.

Prestao je jesti konzerviranu hranu i prebacio se na sirove i svježe namirnice, a u pet mjeseci izgubio je 15 kilograma.

- Riječ je o dijeti koja se temelji na namirnicama koje su jeli špiljski ljudi koji su bili isključivo lovci. Možeš jesti meso, ribu, povrće, a nikako šećer, žitarice i ugljikohidrate - izjavio je Jones.

Iako je u mladosti boksao s bivšim svjetskim prvakom Muhammadom Alijem, Tom danas ima trenera koji ga drži vitalnim. Kako bi održao formu boksa dva puta na tjedan, a ostale dane ide u teretanu.

- U sat vremena 'spržim' 630 kalorija, a nakon toga se ponovno osjećam kao mladić - priznao je.  U karijeri je prodao više od 100 milijuna albuma, o njegovu životu napravljen je mjuzikl 'Tom: A Story od Tom Jones'.

Glazbenik je  'težak' više od 170 milijuna funti, a 2005. godine proglašen je najbogatijim glazbenikom u Walesu.

Unatoč godinama Tom radi, pa uz turneje i snimanje albuma posljednjih nekoliko godina jedan je od sudaca u BBC-jevu showu 'The Voice' sa zaradom od 500.000 funti po sezoni.

Najčitaniji članci