Show

Komentari 3

Dalmatinska jela prevladala u 'Tri, dva, jedan - ho ho ho!', Zagorci oduševili bakalarom

Dalmatinska jela prevladala u 'Tri, dva, jedan - ho ho ho!', Zagorci oduševili bakalarom

Chef Ivan Pažanin zadao je božićna jela, ali nisu svi briljirali: 'Kada kuhate za nekoga, onda ne možete dopustiti da je hrana anemična i da nije dovoljno začinjena'

Večeras su u showu 'Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!' kandidati pripremali jela prema omiljenim božićnim receptima splitskog chefa Ivana Pažanina. Pet timova u 90 minuta trebalo je pripremiti čak četiri jela koja im je chef zadao - fuži s bakalarom, janjeće kotlete s rimskom njokom te fritule i štrudlu od jabuke s kremom od vanilije. Zagorci oduševili Pažanina bakalarom, iako ga nikad nisu kušali:

- Tjestenina s bakalarom je perfektna, svaka čast! - komentirao je Pažanin.

POGLEDAJTE VIDEO:

I dok su se timovi 's mora' veselili Pažaninovim receptima, Zagorci 's kontinenta' su imali problema oko pripreme bakalara jer ga nikad nisu kuhali, a ni kušali. Ivana, Karloti i Zoran, pripadnici tima 'Škerac' iz Dubrovnika, prvi su stigli pred žiri te im prezentirali svoja jela, ali i priznali da njihov rimski njok nije uspio pa su posudili jedan od Riječana..

- Fuži s bakalarom su izuzetno ukusne, janjeći kotleti su dobri, ali bili bi bolji da su se pekli 20 sekundi manje. Za njok ćete dobiti bod manje i ocijenit ću ga kod Riječana. Što se tiče fritula, malo su žilave, ali štrudla je ukusna, svi okusi su tu - rekao je Pažanin, a tim je ukupno skupio 19 bodova.

Zagorci Petra, Mario i Vjekoslav prvi su se put susreli s bakalarom, a i pripremom fritula po dalmatinski pa su imali sumnje oko svojih jela, no ipak su se dokazali kao vrsni kuhari.

- Tjestenina s bakalarom je perfektna, svaka čast! - pohvalio je Pažanin Marija koji nikad nije jeo ni pripremao tu ribu, a uspio je oduševiti splitskog chefa. No imao je manje primjedbe na ostale tanjure, kao što je krema za štrudle koja je bila pregusta.

Tim 'Krepat, ma ne molat', u kojem su Nikita, Leo i Enes, ponovno su ponudili ukusne deserte i Pažanina osvojili ukusnom štrudlom od jabuka, ali i ostalim jelima.

- Bakalar mi je najbolji dosad, za rimski njok bih volio da je jače zapečen, umak je preslan, janjetina prepečena, ali je lijepo začinjena. Fritule trunku žilave, ali dobre, a štrudla najbolja do sad i najbolji umak od vanilije - kazao je Tomislav Špiček, a tim je za dobre komentare i ukusna jela dobio ukupno 22 boda.

Lukrecia, Ivan i Filip predstavili su žiriju jela 'Nesalomljivih', a unatoč jakoj volji i želji za kuhanjem, njihova jela nisu toliko oduševila iskusna nepca.

- Kada kuhate za nekoga, onda ne možete dopustiti da je hrana anemična i da nije dovoljno začinjena - kazao je Pažanin prvenstveno misleći na Ivanovu tjesteninu s bakalarom, a Željka Klemenčić je komentirala ostatak:

- Štrudla i glavno jelo su bolji dio onoga što ste napravili. Sviđa mi se umak za janjeće kotlete, no tjestenina je nezačinjena i nema umaka. Prerijetko vam je tijesto za fritule i niste dobili lijepu formu.

Unatoč najboljem umaku uz kotlete, tim je zaradio samo 17 bodova. Posljednji na kušanju bili su Šibenski guložni bonkulovići - Duška, Mile i Milan, a žiriju su njihova jela došla kao šećer na kraju.

Najčitaniji članci