Show

Komentari 6

'Dan nezavisnosti': Šest stvari o filmu za koje prije niste znali

'Dan nezavisnosti': Šest stvari o filmu za koje prije niste znali

Nakon što si je prije dvadeset godina dao oduška te je uništio praktički cjelokupnu Zemlju, redatelj Roland Emmerich još jednom je na svoj nišan uzeo naš rodni planet

Legendarni redatelj Roland Emmerich nam je planet već jednom skoro uništio, 04. srpnja 1996. godine (premda je film u kina pušten 25. lipnja iste godine), a ove godine se pripremio učiniti to opet.

U zadnjih nekoliko dana redatelj je otkrio nekoliko elemenata radnje vezanih za 'Dan nezavisnosti: Nova prijetnja', pa vas upozoravamo, u tekstu ima spoilera.

1. Ovaj put vanzemaljci ne žele samo Zemlju

- Ovo je kraljica koja želi 'požnjeti' Zemlju, ne kolonizirati ju. Zato ima masivan brod. I to je ono što mi je bilo interesantno, što bi se dogodilo kada bi veći brod došao na Zemlju - rekao je redatelj.

Ništa dobro, ako nas pitate.

2. I nisu nimalo ekološki nastrojeni

- Vanzemaljska kraljica želi izbušiti do Zemljine jezgre da bi opskrbila svoje brodove energijom. Osim toga, tu je jer su ju pozvali prvi vanzemaljci. Ali ne želi osvetu, osveta je toliko ljudska emocija - izjavio je Emmerich.

Nije nam onda jasno zašto onda ne odu na Merkur ili Veneru. Ali hej, ne znamo kako vanzemaljci razmišljaju, zar ne?

3. Nema toliko mrtvih ovaj put

- Ne moraju ništa uništiti jer samo slijetanje uništi dobar dio svijeta. Ali tri milijarde mrtvih iz jedinice ostaje nedosegnut broj, premda će dugoročno mnogo više ljudi umrijeti u ovom nastavku - kazao je filmaš.

Onda se iskreno nadamo da neće biti ničeg dugoročnog, već da ćemo riješiti vanzemaljce odmah.

4. Postoje dobri vanzemaljci i loši vanzemaljci i kolosalan međugalaktički rat

- Tisuće i tisuće vanzemaljaca ratuje u tom ratu. Bezbroj bi bilo bolje reći. Postoji planet izbjeglica i oni nam šalju pomoć - najavio je Roland.

Bolje ikakva pomoć, nego nikakva.

5. Htjeli su uništiti Pariz, ali su se predomislili i pogodili London

- Nakon napada u Parizu, nismo se osjećali dobro glede uništavanja tog grada. Pa smo stoga bacili Burj Khalifu na London Eye. Englezi mogu to pretrpjeti - sarkastičan je bio redatelj

Sudeći po nedavnim događajima, bez ikakvog problema.

6. Postoji dulja, redateljska verzija

- Samo sedam ekstra minuta, ali interesantno je vidjeti fanove kako razmatraju što smo dodali ili maknuli - pohvalio se Emmerich

Film 'Dan nezavisnosti: Nova prijetnja' možete pogledati u kinima u distribuciji Blitza.

Najčitaniji članci