Obavijesti

Show

Komentari 0

Danijel očarao Cersei: Mačem su me proboli u 'Igri prijestolja'

Danijel očarao Cersei: Mačem su me proboli u 'Igri prijestolja'
10

S akrobacijama sam se počeo baviti u osnovnoj školi na tjelesnom. Sve je zapravo počelo sa zvijezdama i polu predmetima dok nisam došao do svog prvog premeta unazad, govori svestrani mladić

VIDEO

Danijel Novoselac (33) uči djecu akrobacijama, član je baletnog ansambla HNK u Osijeku, a najdraži uspjeh mu je bio statiranje tijekom snimanja serije Igre prijestolja. I to ne samo zato što mu je Lena Headey, poznatija kao lik Cersei Lannister, rekla kako je sladak.

Danijel je zaposlen u prodaji, a kada mu radno vrijeme završi, pravi je osječki superheroj. Bavi se svim vrstama akrobacija i plesom, u HNK Osijek član je baletnog ansambla već 11 godina. Bez problema visi s rubova i preskače ogromne razmake između građevina. Kako bi zabavio javnost uz dozu humora, takve videozapise pod nazivom Parkourona je nedavno počeo, uz kolegu Krešimira Strahonju, snimati i objavljivati na YouTube.

- S akrobacijama sam se počeo baviti u osnovnoj školi na tjelesnom. Sve je zapravo počelo sa zvijezdama i polu predmetima dok nisam došao do svog prvog premeta unazad. Postepeno je sve išlo prema saltu kojega sam napravio na kraju osmog razreda. On je započeo sve ono što danas radim - počeo je nasmijani Danijel svoju životnu priču.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kao dijete gledao je filmove Jackie Chana koji mu je s vremenom postao glavna inspiracija u građenju svoje akrobatske karijere. Oduvijek je htio postati kaskader, no u ostvarenje tog sna nije vjerovao zbog svog tadašnjeg financijskog stanja.

- Najveću inspiraciju sam zapravo dobio u filmovima u kojima je glumio Jackie Chan. On mi je najveći uzor što se tiče akrobacija. Oduvijek sam kao i on htio biti kaskader, ali zbog tadašnjeg financijskog stanja nisam gledao na to kao da bih mogao uspjeti u tome - rekao je Danijel.

S vremenom se počeo baviti i Capoeirom, breakdanceom, jazz danceom pa baletom i drugim plesovima koji su ga odveli u kazalište gdje je ostao i do danas. Prva premijerna predstava u kojoj je nastupio bila je Ero s onoga svijeta. U predstavama pleše, a povremeno izvodi i akrobacije kao u njegovoj najdražoj ulozi Viteza Slavonske ravni u kojoj je publiku oduševio skokovima s lože na pozornicu.

- Najzapaženija i najdraža uloga mi je definitivno Vitez Slavonske ravni jer sam tamo bio svoj. Radio sam ono što sam oduvijek htio i što uistinu i volim, a opet sam stekao nova iskustva koja prije nisam imao, a to je skakanje s lože. To je negdje tri i pol metra visine, a najgora stvar je bila veliki plašt koji sam morao nositi. Kostim je jako težak pa je bilo interesantno raditi akrobacije u njemu. Nisam ništa vidio pa sam 70% akrobacija morao raditi napamet - ispričao je Danijel.

Tada je shvatio kako svoju ljubav prema akrobacijama može primijeniti u poslu i njegova se ljubav ponovno rodila. Naime, on je jedan od tri osnivača Parkour scene u Osijeku, a mnogi se pitaju što osobi treba biti u glavi kako bi se popela, visila ili skakala s visokih građevina.

- Jackie Chan. Na 90% pitanja je odgovor Jackie Chan jer on je sve svoje stuntove radio sam. On nema kaskadera i izričito zbog toga ga cijenim i poštujem kao osobu jer je on primjer toga da se sve što se zamisli može i napraviti - rekao je neustrašivi akrobat.

U ovakvim opasnim akrobacijama najbitnije je brzo planiranje i dobri refleksi. Zbog tih kvaliteta Danijel nikada tijekom izvođenja akrobacija nije imao težih ozljeda. Dok smo razgovarali, dio razgovora Danijel je nonšalantno proveo na rubu Vodenih vrata osječke Tvrđe. Na pitanje kako ga nije strah, odgovorio je kako ima mnogo površina za koje se može uhvatiti tijekom pada.

- Zapravo je strah najveći neprijatelj koji nas sprječava u svemu što bismo možda nekada htjeli probati ili se baviti nečim. Strah je uvijek prisutan što god mi radili, ali jednostavno kroz praksu on nestaje - dao je Danijel savjet svima koji se u ovakve sportove žele upustiti.

Upravo je ta neustrašivost Danijela odvela pred kamere jedne od najpopularnijih svjetskih serijala Igre Prijestolja kada se ona snimala u Dubrovniku. Kako je član Udruge vitezova Ružica grada Orahovica, jedan je dan dobio poziv od predsjednika udruge koji je skupljao ekipu za audiciju druge sezone serije Igre prijestolja. Kako se ne boji izazova, odmah je pristao.

- Nakon kratke audicije, samo smo trebali poslati naše fotografije i specifikacije za kostime. Nedugo zatim saznali smo kada je snimanje naše scene. Proveli smo sedam predivnih dana u Dubrovniku, tri dana je bilo na setu, a ostali smo još četiri dana razgledavati - rekao je Danijel.

Kada su stigli u Dubrovnik na snimanje, začudila ga je organizacija jer su svi glumci imali vrlo strog raspored kada jedu, kada glume i kada odmaraju.

- Jedna brutalna produkcija koja stvarno zna što radi. Od prve do zadnje sekunde seta je sve isplanirano. Ujutro je ustajanje u tri sata, u četiri si već na doručku, u pet na šminkanju i u šest si na setu - ispričao nam je.

Osim oduševljenja produkcijom, napokon mu se ostvario san pa je na jedan dan postao kaskader.

Jedan od najboljih trenutaka snimanja je scena u kojoj nastane pobuna među seljacima. Kraljevi čuvari moraju se probiti kroz masu nas, a ja sam bio u prvom redu do kraljevih čuvara. Došao je jedan od kaskadera i zamolio me da odradim posao kaskadera što mi je bila najinteresantnija stvar na svijetu jer sam trebao biti proboden mačem. Zanimljivo je što sam zapravo bio proboden mačem. To nisu pravi mačevi, ali izgledaju poput njih. Rubom mača probijen mi je kostim i ostavljena površna ogrebotina na koži. – ispričao je Danijel scenu koju su do savršenstva snimali puna dva dana.

Bilo mu je drago i što je upoznao glumce. Danijel i njegovi kolege su spadali u Special extra tim što je značilo kako su se našli u prvom redu do glavnih glumaca. Kaže kako mu je ovo bilo vrhunsko iskustvo koje će mu vječno ostati urezano u pamćenje. 

Glumci su pristupačni, bez problema možeš doći do njih tražiti autogram ili fotografiju. – ispričao je Danijel i dodao kako su glumci vječno bili okruženi obožavateljima pa je njemu bilo neugodno tražiti ih autogram ili fotografiju iako je ipak uspio dobiti par njih kako bi imao uspomenu.

Od svih glumaca, na njega je najbolji dojam ostavio Jack Gleeson koji glumi lika Joffreyja Baratheona, jednog od takozvanih negativnih likova.

Najbolji dojam mi je ostavio Joffrey Baratheon. Ne bi nikad rekli. On igra najgoru moguću ulogu, ali je tamo bio najpristupačniji i najinteresantniji lik s kojim si mogao pričati o čemu god si htio. – rekao je nasmijani Danijel.

Jack ga je oduševio svojom šaljivošću i voljom da se i nakon dugosatnog snimanja zadrži, fotografira i druži s obožavateljima serije.

- U toj epizodi koju smo snimali, zapravo se Joffreyja pogodi balegom i nakon snimanja hvatali smo ga da nam se potpiše. On je kroz osmijeh odgovorio „Okej okej, samo da maknem drek s lica“. I to je bila najsmješnija stvar vezana uz njega. Odmah je otišao po vlažne maramice, obrisao se i vratio se nazad. Jako je malo vremena kada se može doći do glumaca, ali kada se dođe oni su stvarni susretljivi i pristupačni - ispričao je Danijel anegdotu kojom ga je osvojio jedan od glavnih glumaca Igara prijestolja.

Danijelu će osim Joffreyja u pamćenju ostati i Lena Headey koja glumi ozloglašenog lika Cersei Lannister koja mu je rekla kako je sladak. 

- Došao sam tražiti autogram od nje na što mi je ona odgovorila da joj se sada ne da, ali je to govorila kroz osmijeh. Rekao sam okej, ne mora sada, ali me ona prekinula i rekla „Hajde može, sladak si“ i potpisala se - ispričao je simpatičnu anegdotu.

Žao mu je jedino što nije uspio zatražiti potpis Emilie Clarke koja glumi najpoznatijeg karaktera Daenerys Targaryen. Govori nam kako je stalno pogledavao hoće li ju vidjeti. Međutim, očekivao je plavušu, a ona je na set došla kao brineta pa ju nije prepoznao. No nije Danijel potpise glumaca skupio kako bi ih zadržao za sebe. 

- Na set sam nosio dvije knjige za potpise. Jednu sam poklonio kolegici iz kazališta. Druga je bila iznenađenje za kolegičinu kolegicu koja nije imala pojma da ću ja biti tamo, a inače je veliki obožavatelj Igre prijestolja. Na kraju je tražila da joj se i ja među glumcima potpišem - opisao je kroz smijeh Danijel kako je zbog autograma tri dana snimanja lovio glumce.

Nada se kako će jednom ponovno imati priliku biti dio neke serije, a kaže kako bi u seriji The Witcher glumio i besplatno. Zahvalan je što je od svoje ljubavi prema akrobacijama počeo graditi ozbiljnu karijeru, iako nije vjerovao da će to ikada moći. Kako bi i na najmlađe prenio taj zarazni entuzijazam, uči djecu akrobacijama. 

- Trener sam u plesnom studiju Wings i tamo djeci svih uzrasta pokazujem elemente akrobacija, naravno, uz sve moguće mjere opreza. Definitivno želim biti uzor mladima tako jer, prije svega, ne pušim, ne pijem i ne drogiram se - rekao je za kraj Danijel.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju