Obavijesti

Show

Komentari 5

Danijela iz 'Večere za 5 na selu' nam otkriva: Više sam se htjela zezati i pričati o drugim temama

Danijela iz 'Večere za 5 na selu' nam otkriva: Više sam se htjela zezati  i pričati o drugim temama
9

U njemačku je otišla nakon srednje škole, a provela je tamo 17 godine. Otišla je sama, kaže nam, a vratila se u Makarsku sa obitelji. Danijela i njezin suprug tamo su otvorili restoran

VIDEO

Poduzetnicu i kuharicu Danijelu Rašić Matoš gledatelji ispred malih ekrana imali su priliku upoznati prošloga tjedna u kulinarskoj emisiji 'Večera za 5 na selu'. Kandidati su kuhali u Makarskoj i okolici, a ona nam je otkrila da se vratila iz Njemačke u svoj rodni kraj.

Drama u 'Večeri za 5 na selu': Privatne poruke natjecateljice otkrile tko je pobjednik tjedna?
Drama u 'Večeri za 5 na selu': Privatne poruke natjecateljice otkrile tko je pobjednik tjedna?

- Otišla sam 'trbuhom za kruhom' nakon što sam završila srednju školu u Makarskoj. Provela sam tamo 17 godina zarađujući novac da se vratim! Čim mi je dijete počelo kod kuće odgovarati na njemačkom, to je bio znak za vraćanje u Lijepu našu - otkrila nam je, a u Njemačkoj je radila razne poslove, a sve je počelo od pranja posuđa. 

Istovremeno je i usavršavala struku i znanje jer je znala kako želi otvoriti svoj restoran pri povratku u Makarsku. Nakon povratka, ona i suprug otvorili su restoran o kojemu je i sanjala.

- Makarska je moj rodni grad i vratila sam se, ostvarila sve ono što sam željela! Uloženi trud, iskustvo i novac iz Njemačke, te žrtvu i odricanja donijela sam u svoju državu, grad i kuhinju te nižem devet godina postojanja restorana na samoj plaži, same uspjehe - rekla je Danijela.

Ispričala nam je i da njezin povratak u Hrvatsku nije bio lagan.

- Put iz jedne sređene, socijalne i situirane Njemačke po povratku u Lijepu našu nije bio lagan jer ostavljaš život i pakiraš ga u kamion za selidbu u pravcu kojeg si napustio sa 17 godina. Ipak sam otišla ja, a vratili smo se mi - objasnila nam je.

Ljubav prema kuhanju je, kaže nam, došla spontano.

- Upis u srednju školu za kuhara za vrijeme obnove nakon rata nije bila moja želja, ali su bile jedine mogućnosti jer sam se s 14 godina sezonski odmah zaposlila u hotelu u kojem sam bila na praksi. Tijekom školovanja sam izvukla najbolje iz toga i postavila sam si ciljeve koje u to vrijeme mnogi nisu mogli niti sanjati. Postavila i ostvarila - govori nam.

U 'Večeru za 5 na selu' prijavila se zbog zabave.

- Mišlju o pobjedi ni u jednom trenutku nisam stavila kao razlog moje prijave... Više je bilo da se mogu zezati i pričati o nekim drugim temama - objasnila je.

Danijela je za svoju večeru osvojila 32 boda te tako nije uspjela pobijediti, a da je pobijedila, rekla nam je, novac od nagrade išao bi u ruke Udruge Sunce u Makarskoj.

Tijekom večere velika želja joj je bila odati i počast svojoj trećoj domovini Njemačkoj pa je kandidatima ponudila upravo takav jelovnik. Njezini gosti nisu bili impresionirani njemačkim jelovnikom te je u konačnici pobijedila Andrijanina tradicija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju