Obavijesti

Show

Komentari 0

Darko Bakić: Sretan sam zbog suradnje sa Zoricom Kondžom

Darko Bakić: Sretan sam zbog suradnje sa Zoricom Kondžom
5

U studio PopRock.hr-a stižu mnogi domaći glazbenici koji će gledati nove spotove i preslušavati pjesme. Darko Bakić snimio je duet sa Zoricom Kondžom i zadovoljan je izvedbom

VIDEO

U studio PopRock.hr-a ovaj tjedan stižu pocket palma, Davor Hrvoj, Buđenje, Bastardz i Meritas. Preslušavat će se nove pjesme, gledati novi spotovi, istražiti kako je došlo do zanimljivih glazbenih suradnji, a saznat će se i sve o nadolazećem Zagrebačkom festivalu. Na kraju tjedna Meritasice su pripremile svirku uživo. Program se može gledati od ponedeljka do petka uživo, od 19:30h na HTV2.

Anja iz pocket palme u PopRock.hr-u večeras predstavlja njihovu novu pjesmu 'Najbolje za nas'.

- Imamo jako puno stvari koje nas čekaju, a ova pjesma je bila bonus track na albumu. Međutim, na našim koncertima ju publika zaista voli pa smo ju odlučili i digitalno objaviti - objasnila je Anja i najavila da je 90 posto novog albuma već gotovo. Ispričat će i sve o projektu Femme Nouvelle:

- Za projekt Femme Nouvelle sam imala puno pjesama, ali zadnja je bila najbolja. Moja prijateljica piše na francuskom i onda smo zajedno napravile pjesmu na francuskom. Ona je recitirala, a ja sam napisala instrumental, odlično je to ispalo. 

Davor Hrvoj stiže u utorak u PopRock.hr kako bi ispričao sve o Jazz.hr-u.

- Jazz.hr je projekt Hrvatskog društva skladatelja, to su dva festivala - jesenski i proljetni te ciklus jazz koncerata, ali tu je i portal jazz.hr na kojem objavljujemo sve što se događa u Hrvatskoj vezano za jazz - pojasnio je Hrvoj. Najavit će i proslavu tridesetog rođendana Jazz.hr-a:

- Proslava će biti 9. studenog, a svirat će Matija Dedić. 

Objasnio je i važnost glazbenih radionica koje su u tijeku:

- Jako su nam važne te radionice zbog toga što na našoj glazbenoj akademiji i dalje nema jazz odjela. Puno toga se može naučiti.

Tijekom gostovanja Davor Hrvoj ispričao je i svoje iskustvo iz Kine te čime je taj posjet rezultirao:

- Bio sam pozvan u Kinu prije nekoliko godina na jedno studijsko putovanje, bio sam predstavnik HDS-a i Jazz.hr-a. Tamo sam imao puno sastanaka pa sam uspio dogovoriti da kineska delegacija kulturnjaka dođe u Zagreb na showcase. Poslije toga su svi glazbenici koji su nastupili na showcase-u bili pozvani na kineske turneje. Iznimno sam ponosan na to i smatram da tako pomažemo glazbenicima u Hrvatskoj. 

Prvi put od osamdesetih ploče se prodaju bolje od CD-ova
Prvi put od osamdesetih ploče se prodaju bolje od CD-ova

Darko Bakić iz Buđenja točno na sredini tjedna dolazi nam predstaviti njihovu pjesmu 'Svađa' koju su snimili sa Zoricom Kondžom (60). 

- Ovu pjesmu imamo na albumu u dvije verzije, osjećao sam da te verzije nisu ostvarile svoj puni potencijal, pa sam poslao te verzije Zorici i ona je jako pohvalila tekst i pjesmu. Zamolio sam ju za duet i ona je pristala -ispričao je Bakić kako je došlo do ove suradnje.

Na pitanje zašto baš Zorica Kondža, Bakić kaže:

- Moje sjećanje seže tamo negdje sredinom osamdesetih godina kad sam zavolio grupu Stijene i neizmjerno sam cijenio taj vokal. Po Zorici sam zapravo ocjenjivao druge vokale, htio sam dugo tu suradnju i jako sam sretan što smo uspjeli. S Tamarom je prokomentirao i zvuk Nashvillea koji je prisutan i kroz suradnju s jednim od najcjenjenijih teksaških glazbenika:

- Posudili smo američkog glazbenika iz Texasa, poslali smo trake i snimio je pedal steel guitar. Tommy Detamore sudjelovao je u stvaranju velikog broja country hitova u SAD-u. 

Zoran Jaeger Jex iz Bastardza ispričat će u četvrtak sve o novoj pjesmi 'Što je svijet bez ljubavi'.

- Pjesma je nastala u kućnim studijima za vrijeme lockdown-a, rodila se neka ideja i radilo se na tome. Mario Huljev i ja smo prijatelji i suradnici već dugi niz godina, jedan od najznačajnijih projekata je naš službeni Dino Dvornik tribute band i tako je došlo do suradnje na ovoj pjesmi.  

Najavio je i kompilacijski album.

- Ove godine slavimo tridesetu godišnjicu grupe Bastardz, ujedno je ove godine i 25. godišnjica našeg prvog diskografskog izdanja. Povodom toga spremamo kompilacijski album, vrlo uskoro će i to izaći pod nazivom Bastardz 30.

Na samom kraju tjedna stižu  Meritasice. Ispričale su sve o novoj pjesmi' Taj dan'.

- Počela sam komponirati pjesmu prije četiri godine, pjesma je tražila svoje vrijeme, a tada smo zaglavili u nekom projektu i htjela sam nešto drugo snimiti. U međuvremenu smo imali i druge pjesme i jednostavno se trebalo dogoditi tako. Kod nas se često događa da neke pjesme trebaju svoje vrijeme da ugledaju svijetlo dana - rekla je Anita Valo. Spot je radila Mare Milin, a Meri je objasnila zašto baš Mare.

- Mare Milin nas je slikala na početku kada smo radili prvi album. Prošlo je više od 20 godina i još uvijek dobro surađujemo. S njom smo snimili nekoliko zadnjih video spotova. Ovaj put je htjela odriješene ruke i ona je to divno napravila. 

U PopRock.hr-u ovaj se tjedan predstavljaju i nove pjesme Tadeja, sastava Akvarel, Zid, dua The Blondes i novu pjesme Kreše Bengalke. Osim toga saznat ćemo sve o Nemanjinom nadolazećem koncertu, pripremama i prijavama za Zagrebački festival, pogledati novi spot Gorana Bareta i Majki, Maje Posavec i saznati koji nas idući dokumentarac u sklopu serijala 'A Porina dobiva...' čeka ovu nedjelju.

Dobitnici Porina, najzvučnija i najpoznatija imena pop, rock, zabavne i etno glazbe, ali i nova i mlada imena glazbene scene koja se tek 'probijaju', sve su to stalni gosti ove glazbene emisije koju od ponedjeljka do petka vode Tamara Loos i Ermin Preljević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama