Show

Komentari 2

Davis je prva Afroamerikanka s dvije nominacije za najbolju glumicu: 'To je ona i zaslužila'

Davis je prva Afroamerikanka s dvije nominacije za najbolju glumicu: 'To je ona i zaslužila'

Slavna glumica ponovno je nominirana za najbolju glavnu glumicu za ulogu u filmu 'Ma Rainey: Majka bluesa'. Tom nominacijom postala je Afroamerikanka s najviše nominacija za Oscara u povijesti

Ova godina puna je sreće za poznatu glumicu Violu Davis (55) jer je ovogodišnjom nominacijom ujedno i prva Afroamerikanka s dvije nominacije za najbolju glumicu.

POGLEDAJTE VIDEO: Film koji je Violi donio rekordnu nominaciju

Do sada je bila 'rame uz rame' s Octavijom Spencer. Naime, obje su imale tri nominacije za Oscara, a Viola je svojom ovogodišnjom nominacijom pomela svu konkurenciju.

Ove godine Viola je nominirana za najbolju glumicu u ulozi Ma Rainey u filmu 'Ma Rainey: Majka bluesa'. Ovaj je film sveukupno osvojio čak pet nominacija za Oscara: najbolji glavni glumac, najbolja glavna glumica, najbolja scenografija, najbolja šminka i frizura i najbolji dizajn kostima.

Posljednjeg Oscara osvojila je 2017. godine za najbolju sporednu glumicu u ulozi Rose Maxson u filmu "Fences". Ovaj film bio je očekivan hit s obzirom na to kako je redatelj i glavni glumac bio Denzel Washington koji iza sebe ima dva osvojena Oscara i čak sedam nominacija.

Za najbolju glumicu bila je nominirana i 2012. godine za ulogu Aibileen Clark u filmu „Tajni život kućnih pomoćnica“. Iako je ovom ulogom nominirana za prestižnu nagradu, javno je istaknula kako joj je žao što je pristala biti dio filma zbog načina na koji prikazuje Afroamerikance.

2009. pokazala je koliki trag može ostaviti u filmskoj industriji nominacijom za najbolju sporednu glumicu u filmu „Sumnja“ u kojem se pojavila na samo osam minuta. Tada je imala priliku barem na nekoliko minuta glumiti uz legendarnu Meryl Streep.

Ove godine su joj godine, u kategoriji za najbolju glumicu, konkurencija Andra Day, Frances McDormand, Vanessa Kirby i Carey Mulligan.

Fali ti zabave? Klikni na Oriđiđi Videoteku!

Najčitaniji članci