Obavijesti

Show

Komentari 30

Dawson: 'Zlostavljali su me i silovali kada sam bila dijete'

Dawson: 'Zlostavljali su me i silovali kada sam bila dijete'
10

Zvijezda Marvelovih serija otkrila je da su joj djetinjstvo obilježila traumatična iskustva te da je dugo živjela u uvjerenju da je seksualno zlostavljanje unutar obitelji normalno

VIDEO

Rosario Dawson (38) pridružila se pokretu 'Me Too' u kojem žene javno progovaraju o svojim iskustvima sa seksualnim zlostavljanjem. U nedavnom je intervjuu otkrila zašto gorljivo podržava i 'Time's Up' pokret, kojeg je cilj borba protiv zlostavljanja žena u svim sferama društva. 

via GIPHY

Glumica, najpoznatija po ulogama u Marvelovim serijama 'Daredevil', 'The Defenders' i 'Iron First' te Tarantinovom filmu 'Otporan na smrt', priznala je u podcastu 'Morado Lens' da je aktivna u borbi protiv zlostavljanja jer je i sama žrtva. 

- Silovali su me i zlostavljali kao dijete, stoga sam smatrala da je svijet nasilno mjesto od malih nogu - rekla je Dawson. Dodaje kako ju nije začudilo kada je shvatila da se to događa i na radnim mjestima, jer je znala da se događa čak i unutar obitelji. 

- Mogu te zlostavljati i ljudi koji bi se za tebe trebali brinuti kada si dijete - smatra glumica portorikanskog i kubanskog podrijetla. 

magazin gq magazin gq magazin gq
9
| Foto: magazin gq

Dawson je rekla da je vrijeme da se osvijetle 'arhaični i grozni problemi'. Glumica je jedna od 300 filmaša koji su otvorili fond 'Time's Up' za skupljanje sredstava za pravnu pomoć žrtva seksualnog zlostavljanja u bilo kojoj industriji. 

Rosario je rođena u New Yorku, a odrasla je s majkom, spisateljicom Isabel Celeste koja ju je rodila sa 16 godina. Majka je prekinula sa Rosarijinim biološkim ocem Patrickom C. Harrison, te se godinu dana nakon njenog rođenja udala za građevinara Grega Dawsona kojeg je glumica oduvijek smatrala jedinim ocem. Obitelj je tada živjela u 'skvotu' na Manhattanu, kojeg su sami pretvorili u udoban stan. 

 

I'm not your father... #ahsokalives ##ahsokatano

A post shared by rosariodawson (@rosariodawson) on

Greg je sa Isabel dobio sina Claya, koji je četiri godine mlađi od Rosario. Glumičina majka i Greg rastali su se 2001., pa se Rosario s majkom preselila u Teksas. 

Rosario se proslavila 1995. ulogom u kontroverznom filmu Larryja Clarka 'Klinci' u kojem je uz Chloe Sevigny (43) i Leom Fitzpatrickom (40) imala glavnu ulogu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu