Obavijesti

Show

Komentari 0

Death In June stižu u Zagreb: Tulum za 30. godišnjicu grupe

Death In June stižu u Zagreb: Tulum za 30. godišnjicu grupe
3

Grupa, koja je u Zagrebu prvi put nastupila 1992. trenutačno se nalazi na europskoj turneji povodom 30 godina postojanja. U klubu Jabuka nastupit će 29. listopada

VIDEO

Death In June (DIJ) nastupili su prvi put u Zagrebu 1992. u klubu Jabuka kad nije bilo gostovanja stranih grupa na našim prostorima. Sam koncert bio je svojevrstan spontani čin, posljedica prijateljskog posjeta, mimo planirane turneje ili pojedinačnog koncerta, a uslijedila je jedna fantastična priča i redoviti nastupi u Zagrebu u okviru svake njihove turneje. Na amaterskoj kućnoj opremi snimljen je cijeli koncert, koji je nekim čudom pretvoren u odličnu snimku i jedan od najboljih DIJ live zapisa. Bio je to kultni live 'Something Is Coming' snimljen u studiju u Zagrebu. Cijeli prihod od prve edicije albuma u iznosu od 25.000 engleskih funti, DIJ su donirali bolnici za rehabilitaciju pacijenata u Zagrebu, koji su stradali u ratu i raznim nesrećama.

DIJ su oformljeni kao trio 1981. u sastavu Douglas P., Tony Wakeford i Patric Leagas. Priča je započela s ljevičarskom punk grupom Crisis čiji su članovi bili Dougla P. i Tony Wakeford. Vrhunac prve faze DIJ bio je negdje oko albuma 'Nada', najprodavanijeg albuma grupe. Tony Wakeford je osnovao Sol Iinitcus i više nije bio član benda , a nakon 'Nade' uskoro je otišao i Patrick te osnovao Sixt Comm. DIJ kakve poznajemo, uglavnom su projekt Douglasa P. Surađivao je s mnogim glazbenicima, ali vjerojatno fanovima najdraži dani bili su iz 'World Serpent' razdoblja, kada su dijelom grupe bili David Tibet iz Curent 93 te Rose McDowall. U kontekstu zagrebačkog gostovanja, značajna figura neofolk scene, kojoj pripadaju i DIJ, svakako je Ian Read iz FIRE + ICE koji je jedno vrijeme bio član Sol Iinvictusa.

DIJ se trenutačno nalaze na europskoj turneji povodom 30 godina postojanja, čiji prvi dio završava u Zagrebu. S obzirom da je grupa svojevremeno odustala od live nastupa, turneja je uglavnom rasprodana. DIJ će u Zagrebu nastupiti u uobičajenom 'live' sastavu, znači uz podršku John Murphya iz kultnih australskih SPK, a predgrupe su Vurgart i FIRE + ICE.

Koncert će biti u subotu 29. 10. u klubu Jabuka, a pretprodaja ulaznica u trgovini Maldoror.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.