Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

Sanja Jovanović dobila 8 kila, jako teško diše i brzo se umara

Sanji Jovanović štitnjača luči premalo hormona pa joj organizam ne funkcionira kao inače. Smrt majke i želja za uspjehom bili su 'okidač' bolesti koja je promijenila sve

Grgo Jelavić/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
19 komentara

U nekoliko mjeseci uspjela je nakupiti osam kilograma. Uz to ima problema s disanjem, brzo se zamara i često je depresivna. To je primjetio i njen trener Dmitar Bobev i natjerao je da ode liječniku. Nakon pretraga ispostavilo se da je uzrok problema najbolje hrvatske leđašice poremećaj u radu štitnjače zbog čega joj ta žlijezda luči premalo hormona, piše Gloria. Sanji Jovanović (24) u ožujku je preminula majka koja joj je bila najveći oslonac u životu. Nakon toga Sanju ništa više nije zanimalo. 

Debljala se, teško disala, brzo se umarala

Odgodila je i odlazak na Europsko prvenstvo u kojem je trebala sudjelovati u kolovozu jer je s treninzima počela tek potkraj ljeta. Kaže da je tada primjetila da se počela debljati iako je jela voće povrće i ribu od kojih bi inače uvijek mršavjela. Nije joj pomoglo ni to što je redovito trenirala, suvišni kilogrami su se samo gomilali. Počela je i gubiti snagu pa joj je treniranje postalo naporno. 

Njen trener iste je simptome vidio i kod svoje supruge koja je također vrhunska sportašica pa je stoga pretpostavio da je uzrok problema štitnjača. Bistra Bobev Sanju je odvela liječniku koji joj je potvrdio njihove sumnje. Liječnik joj je rekao kako kod nje poremećaj u radu žlijezde ne traje nekoliko mjeseci, već je stara boljka koju je pogoršao gubitak majke i napor da bude najbolja u svom sportu. 

Liječnik joj je također rekao da sada i ne pokušava smršaviti jer joj to neće poći za rukom, već će se sve vratiti u normalu kad se rad štitnjače regulira i kad organizam počne skladno funkcionirati. 

Naši partneri pišu
Message