Show

Komentari 93

Dijeli pozornicu s divama: Zar nam je Celzijus konkurencija?

Dijeli pozornicu s divama: Zar nam je Celzijus konkurencija?

Tereza nije sretna što će se natjecati s pjevačicom koja nastupa s pitonom, kažu prijatelji. Ne voli kad se umjesto glasom pjevači promoviraju scenskim efektima

Nives Celzijus (32) u četvrtak će prvi put u karijeri nastupiti na istoj pozornici s divama Terezom Kesovijom (76) i Alkom Vuicom (53). Pjevačice se bore za Grand Prix na međimurskom festivalu zabavne glazbe.

- Što je više boljih i afirmiranih imena, to je festival bolji - ushićena je spisateljica.

No, kako doznajemo, Terezi navodno nije drago što će na istoj pozornici pjevati s Nives. Njezini prijatelji kažu da Tereza ne voli kad se umjesto glasom pjevači promoviraju scenskim efektima. Smeta je, dodaju, što je danas sve važnije od pjesme i sa sjetom se prisjeća nekadašnjih glazbenih festivala na koje se bez dobrog glasa nije moglo ni pomisliti. Alka je pomirljivija prema novim trendovima.

- Pravi pjevači ionako pjevaju u Metropolitanu, ne na međimurskom festivalu. Nije ovo borba pjevača, pobijedit će najbolja pjesma - kaže Alka koja je nekad bila idol Nives Celzijus.

- Pročitala sam njezine knjige i ugodno se iznenadila. Nives jako dobro piše i vidi se da su to njezina iskustva. Krasna je i vrijedna žena - hvali Alka mlađu kolegicu.

Istarska kantautorica će u pratnji festivalskog orkestra pjevati 'Okus meda'. Tereza ima unplugged nastup s instrumentalistom Antom Gelom, a Nives Celzijus će njihove interpretacije pokušati nadmašiti demonskim plesom s pitonom i pjesmom 'Inferno'.

- Dok prvi put nisam primila zmiju u ruke, mislila sam da su ljigave. Imaju divnu kožu i ne bojim ih se. Vlasnik mi je rekao da zmiji ponekad pukne film pa malo gricne. Mene nije, valjda sam joj se svidjela - kaže Nives Celzijus.

I dok Nives marljivo vježba za svoj sutrašnji nastup sa zmijom, Alka će na pozornicu u španjolskoj haljini sestrične Matije Vuice. Izvest će jednu od rijetkih pjesama za koju nije sama napisala riječi.

- Govori o velikoj ljubavi koja se provlači kroz cijeli život, a naposljetku preraste u prijateljske, karmičke odnose - kaže Alka Vuica.

Najčitaniji članci