Obavijesti

Show

Komentari 1

Diplomirani cirkusant Ježić podučava Lanu i Anu za finale

Diplomirani cirkusant Ježić podučava Lanu i Anu za finale
7

Vladimir Ježić studirao je cirkuske akrobacije u Torinu. U showu se osjeća kao kod kuće jer je lani bio mentor u talijanskoj inačici. Ana i Lana, kaže, u dobroj su formi

VIDEO

Kao mali sam išao u cirkus i s oduševljenjem promatrao akrobate, ali ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću jednog dana biti jedan od njih, kaže Vladimir Ježić (26), umjetnik iz Novog Vinodolskog.

Diplomirani likovni pedagog vlasnik je i prestižne diplome profesionalnog cirkusanta. Školu za suvremeni cirkus 'Cirko Vertigo' završio je u Torinu u Italiji, gdje trenutno živi.

- Imali smo svakodnevne treninge po osam sati, a vrlo malo teorijskih predmeta. Škola je bila prilično zahtjevna i naporna. Satovi poput statične i dinamične akrobatike, zračnih disciplina i klasičnog baleta jako su me zabavljali - kaže Vladimir koji se 2011. natjecao u hrvatskom 'Supertalentu' i ušao u polufinale emisije. Prije trapeza bavio se jogom, suvremenim plesom, plesom na svili i žongliranjem.

Novljanin za finale showa priprema pjevačicu Lanu Jurčević (31) i glumicu Anu Majhenić (34).

Muke u talijanskom showu

- Vrlo su opuštene, simpatične i zabavne, ali isto tako i vrlo uporne, predane i posvećene zadatku. Jako sam sretan i zadovoljan svojim slavnim učenicama - kaže Ježić kojem ovo nije prvi put da radi sa zvijezdama. Vladimir je 2015. u talijanskoj verziji showa 'Si può fare' podučavao jednog od najvećih sprintera u povijesti biciklizma, Marija Cipollinija (48), i vaterpolista Amaurysa Pereza (39).

- Radili smo akrobacije zastavama. Vaterpolist je bio za glavu viši i s gotovo dvostruko više mišićne mase. Prvi dan nakon pola sata vježbanja požalio se da ga bole ramena i rekao da to nije ni približno lako kako se čini - kaže cirkusant koji se sam brine za styling.

- Većinu odjeće po apsurdno niskim cijenama nabavljam na buvljaku u centru Torina - kaže Ježić koji se ponekad i sam našminka.

Njegova učenica Lana oduševljena je teškim zadatkom s trapezom u kojem može pokazati narav horoskopskog Škorpiona.

Dobro zarađuje od nastupa na ulici

- Jako sam iscrpljena od prošlih sedam tjedana. S obzirom na to da je ovo finale, dat ću sve od sebe da svladam trapez - kaže pjevačica. Dodaje da voli pomicati granice i pokušati raditi nešto novo. Mentor Vladimir nekoć je bio mirno i sramežljivo dijete, a sad svoje vještine prezentira i na ulici.

- S uličnom predstavom možete dobro zaraditi u vrijeme ljetne sezone ili na uličnim festivalima - kaže Ježić, kojem je velika želja osnovati vlastitu cirkusko-izvedbenu tvrtku, a kasnije i cirkusku školu.

Plesačici Morane nedostaju Bilman i Sobin

Bilo je to prekrasnih tjedan dana showa i bila sam malo tužna kad je sve završilo. Ponosna sam na svoje dame Sobina i Bilmana koji su super izveli ples na šipki - kaže majstorica pole dancea Morana Gatolin (29).

Morana se plesom oko šipke bavi desetak godina a vlasnica je i plesnog studija.

- Prva sam u Hrvatskoj krenula javno nastupati na šipki. Htjela sam ljudima dokazati da to nije samo vrući ples koji se nudi u striptiz krugovima - kaže Gatolin. Plesačica kaže kako su muškarci oduševljeni ovim sportom u štiklama.

- Kad bih došla na pozornicu, počeli bi zvižduci. Nakon što bi vidjeli zahtjevne elemente, dobila bih ovacije - kaže Morana. U drugom tjednu showa 'Ja to mogu', glumca Slavka Sobina (31) i poslovnog savjetnika Davora Bilmana (40) dovela je do prve pobjede.

- Trenerica je bila stroga, ali zabavna. Kad smo dobili zadatak, mislio sam da ću biti mladi snažni pastuh, ali jedva sam hodao od treninga - smije se splitski glumac Slavko. Njegov partner Davor završio je u modricama.

- Frendovi su me zezali i bilo im je urnebesno gledati me na šipki. Imao sam žuljeve na rukama i masnice na raznoraznim dijelovima tijela - kaže Bilman koji se trenutačno nalazi na prvome mjestu poretka. Rasplesanom ekonomistu se na ljestvici najviše približila pjevačica Lana Jurčević (31).

Svi koji 16. siječnja žele biti u studiju HTV-a i uživo gledati finale showa, mogu se prijaviti na naš internetski portal 24sata.hr. Ispunite obrazac, a mi ćemo odabrati petero sretnika koji će dobiti po dvije ulaznice.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin