Obavijesti

Show

Komentari 110

Dokumentarac otkriva planove i strahove preminule Dolores

Dokumentarac otkriva planove i strahove preminule Dolores
4

NEPOZNATA DOLORES U filmu novinarke Silvane Menđušić glumica koja je tragično preminula progovara o svojoj karijeri i nategnutim odnosima s medijima

VIDEO

Nisam dovoljno izgrađena ni kao žena ni kao glumica, ali to me ne sprečava da radim na sebi, tako je Dolores Lambaša otvorila biografski dokumentarac “Naslovnica” koji će premijerno biti prikazan na ovogodišnjem ZagrebDoxu.

U filmu novinarke Silvane Menđušić glumica, koja je preminula lani od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći u 33. godini, progovara o svojoj karijeri i nategnutim odnosima s medijima.

- Tri mjeseca smo je nagovarali da pristane raditi film. Pred kameru je stala tek kad smo se usuglasili oko toga da neće morati govoriti o svojem ljubavnom životu - kaže redateljica.

Objašnjava kako je pokojnoj Šibenčanki bila “puna kapa” nagađanja o tome s kim se seksa.

- Nije mogla razumjeti da ljude više interesira njezina intima nego problemi u kojima se nalazi država - ističe Silvana Menđušić.

“Naslovnicu” su snimali u splitskom stanu, u koji se glumica preselila nakon što je prekinula trogodišnju vezu s Josipom Radeljakom (70), kao i na setu “Ruže vjetrova”. U telenoveli je igrala fatalnu Tamaru Marin koja poslovno surađuje s kriminalcima.

- Vjerovala je da će joj ta uloga omogućiti daljnje angažmane na televiziji. Tada je razmišljala i o povratku na kazališne daske na kojima je ostala zapamćena predstavom ‘Dom Bernarde Albe’ - kaže Menđušić. Glumicu je pratio glas da se na snimanju ponaša poput razmažene dive, ali redateljica za nju ima samo riječi hvale.

- Koliko smo je mi imali prilike upoznati, bila je marljivi profesionalac. Voljela je kameru, a i ona je nju obožavala. Punila je svaki kadar ljepotom. Prekinula je snimanje samo jednom, i to kad je bila potresena jer ju je povrijedio jedan anonimni komentator na internetu. Trenutak kada Dolores čita ono što o njoj pišu ljudi kojima ništa nije dužna, ali koji istodobno psovku upućenu njoj smatraju svojim pravom, jedna je, vjerujem, od najsuptilnijih, ali i najmoćnijih scena u filmu - kaže Menđušić.

Na dokumentarcu su počeli raditi u ranu jesen 2012., a završavali su ga u rano proljeće 2013.

Nakon što je završeno snimanje, Dolores ih je tražila da u njega uvrste još neke scene. Naime, tada je bila uzbuđena jer je dobila ponude za nekoliko projekata.

Silvani je tada rekla: “Ako sam vam pokazala kako izgleda kad sam bila na putu prema dolje, onda moram dobiti priliku pokazati i kako izgleda kad se dižem”. Nažalost, projekte o kojima je maštala Dolores nikad nije ostvarila zbog prerane smrti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'
TREĆI KONCERT U ARENI

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'

Prijović je zabavljala publiku u Varaždinu i treću noć zaredom, a na sceni su joj se pridružile tri glazbene zvijezde, MC Stojan, Andreana Čekić i Dejan Kostić
Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'
VELIKO SLAVLJE

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'

Za svoj poseban dan Renata Lovrinčević Buljan je odjenula usku haljinu, a na zabavi imala je tortu i puhala svjećice. U jednom trenutku pridružila se i DJ-u pa zaplesala