Show

Komentari 0

Drake se povukao s Grammyja, sukobio se s organizatorima

Drake se povukao s Grammyja, sukobio se s organizatorima

Kanadski glazbenik bio je nominiran u kategorijama najboljeg rap albuma i najbolje rap izvedbe, no sada je povukao svoje nominacije i ne želi biti dio manifestacije

Kanadska rap superzvijezda Drake (35) povukao je svoje dvije nominacije za ovogodišnju dodjelu Grammyja, a Recording Academy, udruga glazbenika i glazbenih profesionalaca koja organizira dodjelu nagrada uvažila je njegov zahtjev.

POGLEDAJTE VIDEO:

Reper je nominiran u kategoriji najboljeg rap albuma za “Certified Lover Boy” i za najbolju rap izvedbu za pjesmu “Way 2 Sexy”.

Zasad Drakeovi predstavnici nisu iznijeli nikakvo objašnjenje, a glasanje za najbolja muzička ostvarenja nastavit će se samo četiri kandidata, vjerojatno zato što su glasački listići već poslani članovima Akademije.

Drake, koji je dosad osvojio četiri Grammyja dosad se više puta sukobio s organizatorima dodjele prestižnih glazbenih nagrada. 

Prije godinu dana je rekao da ih treba zamijeniti "nečim novim što će se prenijeti na generacije koje dolaze".

To je kazao pošto organizatori dodjele nisu nominirali kanadskog repera Weeknda ni u jednoj kategoriji za 2021. godinu, unatoč tomu što je imao jedan od najboljih albuma i jedan od najboljih singlova u 2020.

Istodobno pjevaču prijeti više tužbi zbog rap koncerta (Astroworld Festival) održanog prošli mjesec u Teksasu, na kojemu je u velikoj gužvi i naguravaju život izgubilo deset obožavatelja.

Drake cancels Amsterdam concert

Godine 2017. odbio je prijaviti svoj album "More Life" za Grammy 2018. u bilo kojoj kategoriji, a ogorčenost zbog dodjele nagrada te godine kulminirala je u idućoj pošto Jay-Z nije osvojio nijednu nagradu, premda je nominiran u osam kategorija. 

U intervjuu iz 2017. je kazao da su ga za nagradu nominirali u reperskoj kategoriji samo zato što je crnac. 

"Jedina kategorija u koju me mogu uklopiti je rap kategorija, možda zato što sam u prošlosti repao ili zato što sam crnac", rekao je na Appleovom radiju Beats 1.

Top Boy UK Premiere - London

Na dodjeli Grammyja 2019., Drake je ponovno izrazio nezadovoljstvo jer se crnačkim hip-hop umjetnicima ne odaju uvijek zasluge.

"Mi se natječemo u sportu koji se temelji na nečijem stajalištu, a ne u sportu koji se temelji na činjenicama", rekao je Drake dok je preuzimao nagradu za najbolju rap pjesmu "God's Plan".

"Ovo je posao koji ponekad ovisi o grupici ljudi, koja možda ne shvaća što klinac miješane rase iz Kanade ima za reći... I već ste pobijedili ako postoje ljude koji vaše pjesme znaju od riječi do riječi, ako pjevaju u vašem rodnom gradu. Već ste pobjednici..., ne treba vam ovo ovdje."

I mnogi drugi vrhunski crnački umjetnici, među kojima The Weeknd, Frank Ocean i Jay-Z u posljednjih su nekoliko godina proglasili Grammyje nevažnima, posebno ističući neprepoznavanje vrijednosti crnačkih umjetnika.

64. svečanost dodjele Grammyja trebala bi se održati u Los Angelesu 31. siječnja.

Najčitaniji članci