Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

Droga, depresija i smrt: Tužne sudbine legendarnih ljepotica

Imale su cijeli svijet na dlanu. Svi su ih obožavali, a njihovi životi ličili su na moderne bajke. Bile su glamurozne, popularne, nestvarne, bile su svjetske zvijezde… I bile su nesretne

Foto: screesnhot/YouTube/Instagram
15 komentara


Greta Garbo

Foto: Calimero Sport

Greta Garbo odrasla je u Švedskoj i ništa u njenom životu nije ukazivalo da će jednog dana čitav svijet baciti na koljena.Njezina obitelj bila je siromašna, a djetinjstvo male sanjarke bilo je  ispunjeno sivilom, neimaštinom i tegobama.

Kada je svojom visokom i vitkom  aristokratskom pojavom zavela Hollywood, sve je ličilo na bajku o Pepeljugi. Princeza se iz pepela uzdigla do zvijezda i postala najprepoznatljivije lice filmske industrije 30 - ih godina prošlog stoljeća.

Nakon nekoliko filmova koji kod kritike nisu dobro prošli, Greta Garbo snimila je svoj posljednji film 'Žena sa dva lica', koji je kasnije nazvala svojim grobom. Greta je odlučila da nestati i povukla se u potpunu anonimnost.

Novinarima i obožavateljima koji su joj desetljećima kasnije slali više tisuće pisama, nije dozvoljavala ni da privire u njen usamljeni svijet. Iako je imala sve, željela je samo da je svi ostave na miru, bila je prepoznatljiva po dugim mračnim raspoloženjima i anksioznim epizodama, a zbog svoje specifične ličnosti često o njoj govore kao o 'najdepresivnijem skandinavcu nakon Hamleta'.

Vivien Leigh

YouTube | Autor: YouTube Foto: YouTube

Čitavu svoju karijeru posvetila je dokazivanju da pored svoje nestvarne ljepote ima i značajan glumački talent. Ipak, i nakon dva Oscara bila je najpoznatija kao ljepotica i supruga Laurencea Oliviera.

Dok je cijelom svijetu pokušavala dokazati da je glumica, a ne ljepotica, Leigh je počela imati psihičke probleme. Dok joj se cijeli svijet divio, ona je bila izmučena svojim demonima.

U svojim teškim epizodama uništila je brak s Olivierom, za kojeg je do kraja tvrdila da je ljubav njenog života, pila tablete za smirenje i alkohol, doživljavala živčane slomove, sve češće fizički obolijevala, dobivši na kraju tuberkulozu od koje je i preminula.

Marilyn Monroe

Foto: schreenshot 433 Instagram

Ni danas ne postoji žena koja bolje simbolizira seksepil, ali i tragičnu sudbinu legendarna Marilyn. Norma Jean Baker bila je predodređena za ulogu tragične heroine, a taj križ nosila je do kraja života.

Nikada nije upoznala oca, majku je izgubila rano i to od posljedica živčanog sloma, odrastala je po sirotištima i udomiteljskim obiteljima.Kada je najpoznatija plavuša svih vremena promijenila ime, izgledalo je kao da je uspjela promijeniti vlastitu sudbinu.

Postala je najpoznatija glumica i najprepoznatljivija žena svog doba. Ipak, glamur i seksepil kojim je 'isijavala', nisu joj pomogli da kao žena pronađe sreću. Njen kontroverzni ljubavni život, kao i konstantan pritisak posla, sve više su je razdirali.

Po mnogima najveća zavodnica svih vremena pronađena je mrtva u svom stanu. Umrla je u 36. godini od prekomjerne doze tableta za spavanje.

Grace Kelly

Screenshot | Autor: Screenshot Foto: Screenshot

Za razliku od Monroe, lijepoj Grace sve je u životu polazilo za rukom. Rođena je u bogatoj obitelji, odgajana je u duhu europske aristokracije, a nakon što je svojom ljepotom osvojila Hollywood, isto se dogodilo i sa srcem jednog princa.

Udala se za kneza Raniera III od Monaka i uz njega vladala malom i bogatom kneževinom. A mužem i troje djece živjela  je u svojoj bajci, sve do kobnog dana kada je izgubila život u prometnoj nesreći. 

Princeza Diana

youtube | Autor: youtube Foto: youtube

Lady Diana Spencer odrasla je uz sve povlastice plemićkog života u Britaniji. Bila je lijepa, mlada, bogata, prirodna, mediji su je obožavali i čitava javnost bila je oduševljena njezinim zarukama s princom Charlesom.

Na samom početku bračnog života Diana je shvatila da bajke ne postoje. U svijetu najvažnije britanske obitelji bila je stranac, muž je nije istinski volio, bila je usamljena i nesretna.

Posljedica toga bili su poremećaji u prehrani koji su na njenoj premršavoj figuri postali očigledni. Uslijedio je i razvod čiji je direktan povod bila suprugova nevjera.

Priča o tužnoj princezi završava se tragičnom prometnom nesrećom u kojoj je izgubila život.

Natasha Richardson

Natasha Richardson 1963 - 2009 | Autor: Jackson Lee/Press Association/PIXSELL Foto: Jackson Lee/Press Association/PIXSELL

Kći glumice Vanesse Redgrave i režisera Tonyja Richardsona rođena je da bi postala zvijezda. Uz uspješnu karijeru i status ljepotice, uživala je i u skladnom porodičnom životu sa kolegom Liamom Neesonom i njihova dva sina.

Sve to je u trenutku nestalo, kada je Natasha nastradala nakon za vrijeme obiteljskog odmora u Kandi. Glumica je pala dok je skijala, nakon čega je uslijedio potres mozga koji se pokazao kao koban.

 

Naši partneri pišu
Message