Obavijesti

Show

Komentari 45

'Dugo sam se sramila, pišem knjigu o svojoj divljoj prošlosti'

'Dugo sam se sramila, pišem knjigu o svojoj divljoj prošlosti'
7

Za silovanje koje je, tvrdi, i ona prošla, krivila je sebe. Uvjerila se da je sama kriva za sve. Iako je već pričala o borbama s unutarnjim demonima, sad je naglasila i da je previše godina provela u sramu...

VIDEO

U knjizi ću pisati o svemu što se događa kad smo slomljeni, ali nastavljamo dalje. I kako nam glazba može pomoći, poručuje Tatjana Matejaš Tajči (49).

Zvijezda 90-ih najavljuje knjigu u kojoj će se raspisati o iskustvima s estrade, depresijama, životnim nevoljama, ali i kako je sve pobijedila. Na pozornicu je izašla kao djevojčica. Na Zagrebfestu je pjevala 1974., 1975., 1976. i 1982. godine, a prvi put, u kategoriji odraslih 1987. je zapjevala “Noć kristala“.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

02:47

- Imala sam samo 17 godina i otpjevala sam tu lijepu, ali vokalno i lirski zahtjevnu pjesmu. Cijeli moj razred je došao i navijao za mene. Te noći stvorila sam povijest. Bila sam prva debitantica koja je osvojila nagradu za najboljeg novog umjetnika i treće mjesto. Tad je krenula moja karijera. Tada to nisam znala, one prirodne kovrče bile su moja supersila - dodaje Tajči.

Nije bila svjesna da je upala u žrvanj, svijet, kako je govorila, moćnih i požudnih muškaraca. Za silovanje koje je, tvrdi, i ona prošla, krivila je sebe. Uvjerila se da je sama kriva za sve. Iako je već pričala o borbama s unutarnjim demonima, sad je naglasila i da je previše godina provela u sramu. Trebalo joj je puno vremena da se prestane osuđivati.

- Sramila sam se svoje “divlje” prošlosti. Jednom, dok sam pjevala, konačno sam dopustila svom tijelu da se kreće i sad se dobro osjećam - napisala je.

Emotivna Tajči: 'Potpisala sam joj se na svoju kasetu iz 1991.'
Emotivna Tajči: 'Potpisala sam joj se na svoju kasetu iz 1991.'

Pjevačica i dalje tvrdi da joj u vrijeme njezine najveće popularnosti novac i slava nisu pomogli da zaboravi sve čega se nagledala. Slomilo ju je pa je pobjegla u Ameriku. Željela je pobjeći od svega i započeti novi život. U Americi je pjevala po crkvama, a preko sestri karmelićanki upoznala je i pokojnog supruga Matthewa Camerona. Vodila je i show “Waking Up in America“, motivacijsku emisiju u kojoj su gosti iznosili iskustva borbe sa svojim problemima. Unutarnji mir, rekla je, ni tad nije pronašla.

- Sve je u mom životu bilo dobro, ali sam svejedno osjećala da nešto nedostaje. Bila sam u depresiji. Nisam znala kako moj život treba izgledati, ali sam točno znala kako se želim osjećati - rekla je Tajči.

Unatoč bolnim iskustvima koje je doživjela na estradi, Tajči je ipak 2011. pompozno najavljivala veliku povratničku turneju po sportskim dvoranama Hrvatske, koja je vrlo brzo bila i otkazana. Potom se suočila s opakom bolesti supruga Matthewa, koji se borio se karcinomom pluća. Bila je uz njega u svakom trenutku, hrabrila ga, no suprug nije izdržao. Tajči je snagu je nalazila u duhovnosti, a u life coachingu ostala je i nakon što je Matthew umro 2017.

Već sljedeće godine našla je način kako pomoći mnogim slomljenim dušama. Prije dvije godine pokrenula je ljetovanje “Retreat&Sea Cruise”. Pratitelje na društvenim mrežama izvještavala je o svakom koraku. Polaznici osmodnevnog programa s Tajči su meditirali, jeli i tražili sreću. Popunjenost je bila odlična, pa je Tajči napravila i stranicu na kojoj se ljudi mogu prijaviti na krstarenje u 2020. godini. Početna cijena odmora s Tajči 2018. je bila 17.000 kuna, a 2019. od 13.900 za donju palubu i 15.250 za glavnu palubu po osobi. 

POGLEDAJTE VIDEO PODRŠKE EMILIJE KOKIĆ #zajedno24sata:

Pokretanje videa...

01:13

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.