Obavijesti

Show

Komentari 1

Duško Ljuština radi na imanju u Lici i uči za obranu doktorata

Duško Ljuština radi na imanju u Lici i uči za obranu doktorata
4

Dugogodišnji ravnatelj kazališta Kerempuh je u mirovini mjesec dana. Intenzivnije se bavi kazalištem Ulysses na Brijunima, brine za zdravlje i čeka datum obrane za doktorat na Osječkom sveučilištu

VIDEO

Nemam osjećaj da sam u mirovini. Ustajem u isto vrijeme, idem na posao kao i prije, rekao nam je Duško Ljuština (69).

Naš najuspješniji kazališni menadžer u mirovini je mjesec dana. Intenzivnije se bavi kazalištem Ulysses na Brijunima, a vezan je i uz neke strateške projekte Kerempuha.

ker

– Više brinem i o svojem zdravlju koje sam ozbiljno zapustio nakon što sam operirao leđa. Rehabilitaciju nisam odradio kako je trebalo, nisam sanirao stopalo desne noge. Sad idem na terapije, na plivanje – kaže.

Dugogodišnji ravnatelj kazališta Kerempuh ističe da nije bio klasični radnik, a danas nije ni klasični umirovljenik. Iz kazališta se, pojašnjava, ne može lako izaći. Uvijek ostane stvari koje su se nakupile.

Umirovljenje Duška Ljuštine slavilo se na dva kontinenta
Umirovljenje Duška Ljuštine  slavilo se na  dva kontinenta

– Zato prve dane mirovine provodim u Kerempuhu. Ne mogu se samo tako iskopčati. Kad me nazovu iz uprave, da me pitaju kako sam, odmah pomislim da se netko razbolio, da se mora skinuti predstava – rekao je Ljuština.

Dugo je razmišljao kako otići u mirovinu, hoće li spremiti stvari i otići ili od toga napraviti priredbu, Kerempuhovanje.

– Odlučio sam se za ovo drugo. U Kerempuhu sam proveo 35 godina i bio bih nesretan da sam naprasno trebao otići jer sam radio puno i dao cijeli svoj život u to kazalište – kaže.

ker

Sretan je što danas ima više vremena za sebe, a i odnos prema poslu sad je, kaže, drugačiji. Kad ode u Liku, ne mora nikoga pitati i objašnjavati zašto ide. Kad bi prije odlazio, ostavljao je brojeve telefona, javljao se gdje je, da može intervenirati ako se nešto dogodi.

– Sad bezbrižno idem u Liku i znam da me nitko neće nazvati ako je u kazalištu pukla cijev. Idem s drugim osjećajem. Ne vraćam se u nedjelju navečer, nego u ponedjeljak ujutro. Imam i puno više vremena za druženje s unukom. Nisam opterećen problemima i odgovornošću koju sam imao – kaže Ljuština.

ker

Na imanju u Lici voli šetati, raditi oko kuće. Sadi voće, povrće, ima mali plastenik u kojem uzgaja ranu salatu i rani luk. Ličke šljive su, govori, odlične, ali zbog mraza rode svakih deset godina. Nakon zime treba i popravljati žlijeb te razrušeni krov.

Proglumio sam u Hollywoodu, a karijeru završio na Broadwayu
Proglumio sam u Hollywoodu, a karijeru završio na Broadwayu

– Ima još poslova: promocija knjige koju sam objavio, korekcija na doktoratu koji radim i za koji bih uskoro trebao dobiti termin na Osječkom sveučilištu i braniti ga. Sve to nisam prije stizao jer sam se precijenio u rokovima – kaže Ljuština.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina