Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

Ecija Ojdanić srušila je osobni rekord: Ovisnica sam o trčanju

Ecija Ojdanić (42) natjecala se na trećem Falkensteiner Punta Skala triatlonu u Petrčanima kraj Zadra tijekom vikenda. Bila je ukupno peta među natjecateljicama

Foto: Promo
6 komentara

Nakon pet kilometara imala sam rezultat 24 minute, pa sam željela produžiti utrku na deset kilometara taman hodala do cilja, kazala je glumica Ecija Ojdanić (42), natjecateljica na trećem Falkensteiner Punta Skala triatlonu u Petrčanima kraj Zadra tijekom vikenda.

Prije samog natjecanja kazala je da će smatrati uspjehom ako rekreativnu dionicu od pet kilometara istrči za 24 minute, no kako je 'probila' osobni rekord, to ju je ponijelo pa je nastavila do desetke. Bila je ukupno peta među natjecateljicama, jer je deset kilometara istrčala za 52 minute. Za trku se spremala godinu dana.   

Foto: Marko Ercegović

- Presretna sam prvo zbog poziva na triatlon, a najviše zbog trčanja i osobnog rekorda. Plasman mi nije bio u prvom planu jer na kraju trčiš i natječeš se sam sa sobom. Kući se vraćam odmorena, napunjenih baterija i s medaljicom oko vrata. Priznajem, postala sam prava ovisnica o trčanju jer mi je izvor sreće i zadovoljstva. Redovito treniram i otkako trčim osjećam se fenomenalno. Svaka je utrka borba sa samim sobom i prilika da se popravi prethodni rezultat. Od povremenog trčkaranja postala sam prava polumaratonka. Najviše volim trčati po zemlji jer mi zemlja mazi koljena. Nakon trčanja budem mirnija, sretnija i zadovoljnija pa te osjećaje prenosim na obitelj. Divim se triatloncima, to je izuzetno naporna disciplina. Za nekoliko godina, kada mi samo trčanje prestane biti izazov, možda ću se i sama prebaciti na triatlon - kazala je 'zločesta Nela iz Larinog izbora' koja je u Petrčanima tri dana bila sa suprugom Robertom Orhelom, 11-godišnjom kćerkom Cvitom i šestogodišnjim sinom Jakovom.

Foto: Marko Ercegović

Na trećem Falkensteiner Punta Skala triatlonu natjecalo se u nedjelju 450 ljudi iz 12 zemalja. U sklopu toga je Prvenstvo Hrvatske u srednje dugoj disciplini, a natjectelji su morali  isplivati 1900 metara, voziti bicikl 90 kilometara  te trčati  21 kilometar. Ecija Ojdanić natjecala se u najmasovnijoj utrci s pet i deset kilometara trčanja na koju se prijavilo preko 200 natjecatelja, većinom rekreativaca. Posebnost ove utrke je u tome što natjecatelji tijekom nje odlučuju hoće li trčati pet kilometara odnosno jedan krug ili deset kilometara odnosno dva kruga.  
 

Naši partneri pišu
Message