Show

Komentari 29

Edin iz 'Braka na prvu' opleo po Erni: Ponekad bi ustala prije 12, a ja sam se pitao što mi to treba

Edin iz 'Braka na prvu' opleo po Erni: Ponekad bi ustala prije 12, a ja sam se pitao što mi to treba

Edin nije mogao u potpunosti ostaviti iza sebe prvi brak i bivšu Ernu. Ti si kuhala i čistila Jasminu, je l' tako? Ja sam doručak spremao, prisjećao se Edin teški dana s bivšom suprugom

U utorak navečer u emisiji 'Brak na prvu' eksperti su odlučili dati priliku da tajna veza izađe u potpunosti na vidjelo te da se Sanela i Edin pridruže sociološkom eksperimentu kao pravi par.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iako je mnogima bilo šokantno njihovo priznanje, pogotovo njihovim partnerima Erni i Jasminu, Sanela i Edin jednostavno više nisu mogli skrivati svoje osjećaje i simpatije pa su parovi napustili eksperiment. Međutim, upravo taj novi ljubavni par koji se pronašao u showu odlučio je porazgovarati s ekspertima o njihovoj vezi, a Edina je mučilo jedno glavno pitanje: „Zašto nas dvoje nismo spojeni u ovom eksperimentu?“

„Uzimali smo u obzir njihove preferencije i želje, ne samo kompatibilnost i podudarnost karaktera. Oni su sad u fazi ružičastih naočala, još uvijek vide samo pozitivno jedno u drugome i nisu došli do faze različitosti, a kamo li tek do faze stabilnosti“, pojasnila je spisateljica i stručnjakinja za muško-ženske odnose Sanela Kovačević Nelly, dok je profesor psihologije i Boris Blažinić zaključio: „Oni su oboje skupljali frustracije i prepoznali su da bi jedan drugome mogli biti dileri dobih osjećaja.“

Stručni tim imao je jasne argumente oko toga zašto ih nisu prvotno spojili te su naposljetku dopustili paru da prožive sve ono što čeka i ostale supružnike do kraja sezone:  „Složili smo se da ostanu u eksperimentu jer se i njihova ljubav dogodila unutar eksperimenta. A ljubav nema pravila i bilo bi šteta da ih izgubimo kao par“, istaknula je doktorica i magistra psihoterapije Iva Stasiow. 

- Želimo ostati u eksperimentu. Želim ostati s njom da prođemo sve što smo prolazili i da pokažemo kako to treba izgledati - rekao je Edin u svoje i Sanelino ime.

Tako su se Sanela i Edin uselili u njihov zajednički stan gdje se napokon mogu opustiti i uživati u romantičnim trenucima koji su pred njima.

Edin nije mogao sakriti ushićenje zbog novog braka. Ovo su samo neke od njegovih večerašnjih izjava o bivšoj supruzi, Erni i  novoj Saneli.

'Ovo doživiš jednom u životu, znači ovo što sad imam je za do kraja života!', 'Pogodili su naše profile, imam osjećaj kao da mi je od Boga poslana', 'Hodam cestom pustim ruku, njena ruka je već tu, sve isto radimo', 'Ona voli jahanje i konje, a kad vidim nju kako to prati, odmah počinje i mene zanimati', rekao je Edin za odnos sa Sanelom.  

'Kad je ona tu, nema brzo, ovo doživiš jednom u životu', 'Sad imamo što smo htjeli', 'Volim mirne osobe' 'Oboje smo tihi i povučeni ljudi', 'Ona sve što priča to i uradi', 'Čekao sam je cijeli život' - pričao je zadovoljni i zaljubljeni Edin.

Edin nije mogao u potpunosti ostaviti iza sebe prvi brak i bivšu Ernu.

- Ti si kuhala i čistila Jasminu, je l' tako? Ja sam doručak spremao, a ona bi ponekad kad bi se ustala prije 12 sati. Iznervirao me cijeli medeni mjesec, pitao sam se što mi je ovo trebalo u životu - prisjećao se Edin.

Sanela je suzdržanija u pokazivanju emocija, ali eksperti vjeruju da jednako osjeća: Nikad u životu mi se ovo nije dogodilo. Leptirići su prisutni 0-24, rekla je nova gospođa Bašić.

- Kad tako nešto kaže šokira me svojim izjavama jer nisam navikla na takve komplimente s muške strane, lijepo za promjenu - izjavila je Sanela.

- S Edinom je neopisiv osjećaj, dovoljno je da imam totalno povjerenje u njega, sa Jasminom je bilo niti smrdi niti miriši - prisjetila se gđa Bašić.

Najčitaniji članci