Obavijesti

Show

Komentari 10

Edo Maajka: Moja kćer sluša sevdah, rap joj još ne sjeda

Edo Maajka: Moja kćer sluša sevdah, rap joj još ne sjeda
3

Jedan od najboljih repera ovih prostora trajno prebivalište ima u Izraelu. Kaže kako će novu glazbu izdati sljedeće godine, a komentirao je i svoj život u Tel Avivu

VIDEO

Edin Osmić, poznatiji kao Edo Maajka, u petak će nastupati u zagrebačkoj Tvornici kulture. Reper se inače preselio u Izrael i rjeđe ga imamo prilike čuti i vidjeti u Hrvatskoj, ali i dalje je ostao isti kao i prije. Što kaže o Izraelu, što očekuje u Tvornici u petak te koju glazbu sluša njegova kćer pročitajte u nastavku.

1. Koliko je prošlo od tvog posljednjeg koncerta u Hrvatskoj i da li se posebno veseliš zagrebačkoj publici u petak? 

Nije dugo, svirao sam u Splitu za Badnjak, poslije toga u Puli, ali u Zagrebu nisam repao od promocije zadnjeg albuma, što je oko godinu dana. Veselim se petku naravno, poželio sam stage i mikrofon, zadnja tri mjeseca nisam repao i, što se kaže, zagorio sam po tom pitanju. Poželio sam i Zagreb, falilo mi je ovo zelenilo i parkovi.

2. Koliko je Izrael utjecao na tvoju glazbu? 

Nije uopće utjecao na moju muziku, tamo su rap, hc punk i sve ostalo meni milo, daleko ispod našeg nivoa. Tamo su samo narodnjaci jaki kao kod nas.

3. Kako ti se uopće sviđa "dolje"? Planiraš li se vratiti uskoro? 

Jako mi se sviđa. Tel Aviv je na moru, toplo je uvijek, hrana je odlična i najbitnije curke su mi dole. U biti meni trebaju samo one, a zemlja može bit i Aljaska. Ja sam svako malo tu i ne osjetim baš da sam negdje daleko, ne znam kako bi ti to objasnio, imam izbjeglički gen s kojim se svugdje osjećam kao kod kuće.

4. Yasmin već sluša tatine pjesme ili ju držiš dalje od glazbe? 

Yasmin voli sevdah i Amiru, Jamesa Browna, Billa Withersa, Maku Paku i Bumblice. Pokušavam s rapom i reggaeom, ali joj to još uvijek ne sjeda. 

5. Posljednji album si izdao prošle godine. Radiš na novoj glazbi ili si sada u pauzi od toga? 

Pišem nove tekstove i planiram snimiti demoe preko ljeta pa to doradit za iduću godinu. Krajem ljeta ću se puno više posvetiti novim pjesmama. 

6. U petak planiraš publiku zabavljati samo sa starijim hitovima ili nastavljaš promociju posljednjeg albuma? 

Publiku očekuje dobro druženje u Tvornici, bit će to koktel svih mojih dosadašnjih izdanja, novih i starih stvari, improvizacije i zafrkancije. Pored mene, očekuje vas odličan set DJ Ahmaada A. Skitzo, provjereni mash uper, da se poslije svirke pošteno ponapijamo, kao nekad u dobra stara vremena manje odgovornosti. Vidiš vokabular mi je oslabio, posto sam pravi dijasporaš.

7. Nastupaš li i u Izraelu? 

Tamo nastupam samo po dječijim parkovima, toboganima, ljuljačkama i slično, derem se "Ostavi to, dolazi vamo, dže ćeš ti, bravoooo hahahaa".

8. Misliš li da se tvoja publika u Hrvatskoj promijenila od kada si promijenio adresu? 

Nije, isti su, nemaju para, pate zbog ljubavi, godinama već prestaju duvat, ne vole vlast, i nemaju veze s inicijativama tipa ove 'U ime obitelji'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin