Obavijesti

Show

Komentari 1

Eksperti spajaju srca u showu 'Brak na prvu': 'Pomažemo im'

Eksperti spajaju srca u showu 'Brak na prvu': 'Pomažemo im'
8

Troje stručnjaka, Boris Blažinić, Ingrid Divković i Ita Štefanek, zaduženi su za testove koji će pronaći kompatibilne parove. Ita je tijekom 16 godina rada agencije spojila na stotine sretnih parova...

VIDEO

Na RTL-u uskoro kreće veliki sociološki eksperiment zvan „Brak na prvu“ u kojem će psiholog Boris Blažinić, spisateljica Ingrid Divković te Ita Štefanek, vlasnica agencije za spajanje parova, kroz niz testova otkriti tko su parovi pred kojima je uzbudljivo bračno putovanje.

RTL gledateljima donosi hrvatsku inačicu planetarno popularnog showa 'Married At First Sight', u kojem se dvoje potpunih stranaca upozna na vlastitom vjenčanju, a onda počinje njihova ljubavna avantura života zvana 'Brak na prvu'. 

No dvoje mladenaca nije slučajno spojeno - da su baš oni jedno za drugo, pokazali su brojni testovi iz područja psihologije, ljubavnih odnosa i veza kroz koje eksperti pronalaze kompatibilne parove. Tim stručnjaka u RTL-ovoj verziji showa činit će Boris Blažinić, profesor i sudski vještak za psihologiju, psihoterapeut, predavač, trener, konzultant za strateško upravljanje ljudskim potencijalima i licencirani trener za procjenu i razvoj emocionalne inteligencije. Zatim Ingrid Divković, spisateljica, diplomirana profesorica hrvatskog jezika i književnosti i filozofije te Ita Štefanek - stručnjakinja za ljubavne odnose i vlasnica agencije So Sweet za spajanje parova.

- Zadatak stručnjaka nije samo od ponuđenih kandidata prepoznati i procijeniti parove koji su optimalno kompatibilni te ih spojiti nego i istima tijekom showa pomagati da se bolje upoznaju te prebrode razlike i prepreke koje im se nađu na putu - objašnjava Boris čija je uloga u ovom eksperimentu testiranje, opažanje ponašanja te izrada psihološkog profila natjecatelja. 

- Prolazak kroz razna testiranja, i za eksperte i za kandidate, zahtijeva puno strpljenja, volje i želje, a sve u svrhu pronalaska srodnog partera. Svi su kandidati karizmatični na sebi jedinstven način. Zanimljivi su pojedinci, vrlo otvoreni i spremni govoriti o svojim emocijama te je atmosfera na setu uvijek bila živa i puna akcije - kaže Ita koja je tijekom 16 godina rada svoje agencije spojila na stotine sretnih parova. S obzirom na to da stručnjaci u ovom projektu imaju veliku ulogu, nakon niza stručnih testova na kraju će uvijek presuditi - srce.

- Za razliku od mojih kolega u showu - Borisa i Ite, ne smatram se stručnjakom za ljubavne veze jer moj životni poziv ne djeluje kroz direktan rad s ljudima već kroz književni rad. Pa tako moja procjena u pogledu ostvarivanja uspješnih ljubavnih veza počiva na intuiciji, energiji koju osjetim pri upoznavanju ljudi, suptilnih i nerijetko nevidljivih niti koje se protežu između dvije duše. Uvijek pridajem pažnju svemu onome što je eterično, iracionalno i pomalo nerazumno. Volim zato reći da je moja uloga u ovom projektu biti glas srca, a ne glas struke ili razuma - priznaje Ingrid kojoj je, kao i ostalim ekspertima, ovaj eksperiment jedan veliki profesionalni, ali i osobni izazov. Ingrid Divković, Ita Štefanek i Boris Blažinić spremni su upoznati 12 romantika i pronaći im adekvatnog partnera za život. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu