Obavijesti

Show

Komentari 22

Esmina jedinica: 'Zadnje što mi je rekla bilo je: Kćeri, čuvaj se'

Esmina jedinica: 'Zadnje što mi je rekla bilo je: Kćeri, čuvaj se'
4

Eleonora je jedina kći od 48 Esmine posvojene djece. Kraljica romske glazbe smatrala ju je svojom nasljednicom. Esmina kći od tuge jedva govori

VIDEO

Zadnji put smo se čule kad je mama primljena u bolnicu. Poslije više nije mogla govoriti jer je bila na intenzivnoj njezi. Zadnje što mi je rekla bilo je: ‘Čuvaj se’, rekla je kroz suze Eleonora Mustafovska (25).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:17

Pjevačica je jedina kći od 48 posvojene djece Esme Redžepove, kraljice romske glazbe koja je u nedjelju umrla u 74. godini.

- Sve nas je iznenadila njezina smrt. Uvijek je bila zdrava. Otišla je dva tjedna nakon što se razboljela od bronhopneumonije - kaže Eleonora.

Često prekidajući razgovor zbog suza Eleonora dodaje da joj je Esma najviše značila.

- Ne samo što me je naučila pjevati, nego mi je pomogla pronaći smisao života. Ponosna sam što sam je imala pored sebe. Naučila me je humanosti i kako jedno veliko srce može unijeti svjetlost u svačiji život - kaže Eleonora. Upoznale su se na audiciji 2002., na kojoj je Esma tražila glazbenu nasljednicu.

Eurovision Song Contest - Opening Ceremony

- Među brojnim djevojčicama ja sam joj se najviše svidjela, a 2009. me je posvojila. Bilo je divno živjeti u tako velikoj obitelji - zaključuje Eleonora, koja je zahvaljujući majci završila akademije u Skoplju i New Yorku.

- Postala sam Esmina menadžerica prije 23 godine i za to vrijeme ona se gotovo nikad nije požalila na zdravlje. Obitelj i ja jedva smo je nagovorili da posjeti liječnika nakon što joj je pozlilo u Švicarskoj - potresno nam je ispričala Esmina dugogodišnja menadžerica Vesna Gjorgjievska.

Pjevačicu je pratila na posljednjem koncertu prije nešto više od mjesec dana. Redžepova se tad požalila na bolove te ju je jedna od snaha naručila na pregled.

- Redžepova se godinama borila s teškim dijabetesom. Zbog toga su joj bubrezi bili oštećeni. No liječnici su tek nedavno otkrili da i s plućima ima problema. Pretpostavljali su da kao djevojčica nije preležala upalu pluća, zbog čega je godinama kasnije trpjela posljedice. Uslijed tih komplikacija zdravlje joj se pogoršalo - rekla je Gjorgjievska.

Esmu opisuje kao neopterećenu i veselu ženu koju ni u bolničkoj postelji nije napuštao optimizam.

- U našem posljednjem razgovoru Redžepova me samo ispitivala o nastupima koje sam dogovorila. Planirala je pjevati za doček Nove godine pa je stalno ponavljala da se dobro osjeća - rekla je Vesna.

Svojoj je menadžerici Redžepova povjerila karijeru svoje jedine kćeri Eleonore. Nju je i sama prozvala svojom nasljednicom jer imaju gotovo istu boju glasa.

– Eleonora je moja prva ljubimica nakon 47 sinova. Ponosna sam na nju, živimo zajedno i ona će nakon školovanja brzo napredovati - hvalila je Esma posvojenu kćer.

Prvi put su zajedno zapjevale 2010. godine, no Redžepova je inzistirala da Eleonora upiše muzičku akademiju. Svi njezini sinovi sviraju barem jedan instrument, a često su je pratili na koncertima. Redžepova se s 23 godine udala za 19 godina starijeg Stevu Teodosievskog. Prvog sina Bucu posvojili su nedugo nakon svadbe, a dječaka su upoznali u makedonskom gradiću Prilepu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu