Show

Komentari 91

Eurosong: Evo tko je sve činio sastav hrvatskog stručnog žirija

Eurosong: Evo tko je sve činio sastav hrvatskog stručnog žirija

Hrvatska je jedan bod dala Portugalu, a dva Litvi. Tri boda išla su Malti, a četiri Rusiji. Pet bodova dali smo Izraelu, a šest Francuskoj. Srbiji smo dali sedam bodova, što je iznenadilo mnoge

Hrvatski stručni žiri oglasio se u prvom dijelu glasanja na Eurosongu, a najviše bodova dali su upravo ovogodišnjim pobjednicima iz Italije.

POGLEDAJTE VIDEO 

Bodove je Europi objavio Ivan Dorian Molnar, Riječanin koji je karijeru na HRT-u započeo u emisiji 'Dobro, jutro Hrvatska', a gledatelji ispred malih ekrana su se iznenadili kada su ga ugledali.  

Naime, Hrvatska je jedan bod dala Portugalu, a dva Litvi. Tri boda išla su Malti, a četiri Rusiji. Pet bodova dali smo Izraelu, a šest Francuskoj. Srbiji smo dali sedam bodova, što je iznenadilo mnoge jer su dobro 'kotirale' u Hrvatskoj. 

Švicarska je dobila osam bodova, a Island deset.

Mnogi su se nakon objave rezultata zapitali tko čini hrvatski stručni žiri. 

Kako pište Slobodna Dalmacija, u žiriju su sjedili Denis Dumančić, Luka Nižetić, Monika Lelas Halambek, Nika Turković i Tonka Matković Šerić

Dumančić je hrvatski skladatelj, tekstopisac i frontmen grupe Leteći odred. Luka Nižetić je hrvatski pjevač i skladatelj, a Monika Lelas Halambek voditeljica na Hrvatskom radiju. Nika Turković je hrvatska glazbenica koja nas je predstavljala na Dječjoj Euroviziji 2004. godine, a Tonka Matković Šerić je članica benda Pavel. 

Najčitaniji članci