Obavijesti

Show

Komentari 2

Ana de Armas ispraća Daniela Craiga u agentsku mirovinu

Ana de Armas ispraća Daniela Craiga u agentsku mirovinu
12

Glumica Ana De Armas (31) nova je Bondova djevojka u filmu ‘No Time To Die’, čime je ušla u birano društvo holivudskih glumica poput Monice Bellucci, Halle Berry, Shirley Eaton...

VIDEO

Novi film o proslavljenom tajnom agentu Jamesu Bondu podrazumijeva i novu Bondovu djevojku. Ipak, ovog će put sve izgledati pomalo drukčije. James Bond daje ostavku i odlazi na zasluženi odmor, a njegovu ulogu preuzet će Nomi, koju će glumiti Britanka Lashana Lynch (32). Osim nje u filmu, koji u naša kina stiže početkom travnja, pojavit će se i glumica Ana de Armas (31), koja će Bondu pomagati u 25. misiji. Ana je rođena je na Kubi, a s majčine strane dobila je španjolsko državljanstvo.

Još kao dijete išla je na razne holivudske audicije, a jednom je prilikom rekla kako je bilo trenutaka kada uopće nije razumjela dijaloge koje je govorila s obzirom na to kako još nije bila dovoljno dobro svladala engleski jezik. Njezina glumačka karijera kasnije je uzela maha, a De Armas je 2020. bila nominirana za Zlatni globus za najbolju žensku ulogu u mjuziklu ili komediji, i to za film “Nož u leđa”. Nagradu nije osvojila, ali je dobila pohvale kritičara. Ana je prilično tajanstvena kada je u pitanju njezin privatni život. Zna se tek da se udala za španjolskog glumca Marca Cloteta 2011. te da su se razveli 2013.

Bondove djevojke poznate su po svom atraktivnom izgledu, a gotovo uvijek se pojavljuju samo u jednom nastavku. Još jedno nepisano pravilo su i njihova imena koja često na engleskom jeziku imaju očita dvostruka značenja i aludiraju na seks. 
Možda najpoznatiji je primjer Pussy Galore iz filma “Goldfinger”. U tom, za mnoge ljubitelje Jamesa Bonda, najboljem filmu o agentu 007, Shirley Eaton glumi Bondovu zlatnu djevojku u jednoj od upečatljivijih scena cijele franšize. “Goldfinger” je osvojio i Oscara, a mnoge Bondove djevojke svjetsku slavu, zahvaljujući dobrim dijelom filmu. Iako su kvalitete njihovih izvedbi često osporavane, kao i značaj samih uloga koje su u mačističkim filmovima o Jamesu Bondu najčešće svedene na to da djevojke budu lijepe i padnu na šarm neodoljivog agenta, nekolicina Bondovih djevojaka ostavila je važan trag u popularnoj kulturi.

Za najbolje i najupečatljivije uloge Bondovih djevojaka među fanovima agenta i filmofilima slove izvedba Diane Rigg kao Tracy u društvu Georgea Lazenbyja, glumca koji nije dugo bio agent 007. Bilo je to u filmu “U službi njenog Veličanstva” 1969. godine. Švicarska glumica, bivša manekenka i seks-simbol Ursula Andress pojavila se u filmu “Dr. No”, prvom Bondovu filmu iz 1962. kao lik Honey Ryder i sve očarala. Talijanska glumica Daniela Bianchi glumila je dojmljivo Tatianu Romanovu u filmu “Iz Rusije s ljubavlju” iz 1963. godine, a u istom filmu pojavila se i britanska glumica Martine Beswick, jedna od rijetkih Bondovih djevojaka koje se pojavljuju u više od jednog filma franšize.

Kao velike zvijezde u filmovima su se pojavljivale Halle Berry, Grace Jones i Monica Bellucci, a Talijanka je s 50 godina ujedno bila i najstarija Bondova djevojka. Rekla je tad kako se ne osjeća kao Bondova djevojka nego kao Bondova žena. Švedska glumica Maud Adams igrala je dvije različite Bondove djevojke, u filmovima “Čovjek sa zlatnim pištoljem” i u “Octopussy”, američka glumica Denise Richards imala je zapaženu ulogu dr. Christmas Jones u filmu “Svijet nije dovoljan” iz 1999. godine uz Piercea Brosnana kao Bonda, a povijest franšize definitivno će pamtiti i uloge Eve Green te Caterine Murino u “Casino Royale”, Sophie Marceau kao Elektre King u “Svijet nije dovoljan”, Zene Marshall kao Miss Taro u “Dr. No”, Bérénice Marlohe kao Sévérine u “Skyfall”... 

Craig odustao od Bonda pa je novi favorit za ulogu Norton
Craig odustao od Bonda pa je novi favorit za ulogu Norton

Ana de Armas svojom ulogom Palome u oproštaju Daniela Craiga od franšize priključit će se ovom popisu atraktivnih glumica, a da je 2020. njezina godina, potvrđuju i erotski triler “Deep Water” s Benom Affleckom, potom “The Night Clerk”, u kojem glumi s Helen Hunt, Netflixova politička drama “Sergio” te će utjeloviti Marilyn Monroe u filmu “Blonde”, koji producira Brad Pitt.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

12:46
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju