Obavijesti

Show

Komentari 34

Filip je imao 235 kg, a cilj mu je doći ispod 100 kg: Treniram šest puta tjedno. Sad ne odustajem!

Filip je imao 235 kg, a cilj mu je doći ispod 100 kg: Treniram šest puta tjedno. Sad ne odustajem!
6

Izgubio je preko 80 kilograma, a hrana mu je kaže jednostavna. Ponekad ubaci nekakve proizvode niže kalorijske vrijednosti, ali i dalje trenira šest puta tjedno. Život mu je, kaže, drugačiji

VIDEO

Splićanin Filip Mrčela (26) s 235 kilograma bio je najteži kandidat šeste sezone 'Života na vagi'. On je sada druga osoba. Ispričao nam je kako mu se život promijenio nakon showa te kako sada izgledaju njegovi treninzi i prehrana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Prvi pobjednik 'Života na Vagi' imao je 130 kilograma, a danas radi kao trener: 'Bilo je teško' 00:58

Život mu je, kaže nam, drastično drugačiji.

- Dogodio se niz konzistentnih promjena koje sam uveo u životu iz mjeseca u mjesec - govori nam.

Filip je nakon showa nastavio trenirati, a sada trenira čak šest puta tjedno.

- Treniram s trenerom Perom šest puta tjedno. Dvaput kardio + gornji dio tijela, dvaput kardio + donji dio tijela i dvaput samo kardio (boks i kružni trening). Što se tiče prehrane, hranim se jednostavnim jelima, nisam za preveliko kompliciranje. Fokusiram se na proteine i povrće uz dobre masti i ugljikohidrate u manjim, ali bitnim količinama. Ne radim neke 'cheat' obroke, ali često ubacim niže kaloričniju verziju nečega uz obrok. Na primjer, neki light umak pomiješan s grčkim jogurtom s obzirom na to da stvarno volim umake - objasnio nam je.

Pitali smo ga i s kojim poteškoćama se susreo u zdravom načinu života.

- Jedine poteškoće koje imam su mentalne, s obzirom na to da sam tjelesno najbolje što san ikad bio u odraslom životu. To najčešće bude kad ne smršavim onoliko koliko želim/mislim da sam zaslužio taj tjedan. Ali ne razmišljam previše o tome, nego samo čuvam taj bijes i iskalim se u teretani - iskreno nam je ispričao bivši kandidat 'Života na vagi'.

Pobjednik 'Života na vagi' je danas primjer drugima: Nisam ni mislio da ću ovo sve postići
Pobjednik 'Života na vagi' je danas primjer drugima: Nisam ni mislio da ću ovo sve postići

Brojni se i danas bore sa viškom kilograma, a Filip nam kaže koji bi savjet dao svima onima koji žele krenuti na put gubljenja kilograma:

- Savjet koji bih im dao je da se obrate obitelji, prijateljima, voljenima i zamole ih za pomoć. Nema ništa loše u tome da se traži pomoć, dapače, samo pokazuje kako si još snažnija osoba nego što misliš. Nakon toga samo raditi male, ali konzistentne i dugoročne promjene kako u prehrani, tako i u tjelovježbi. Nije poanta da se gladuje niti je poanta da si komatozan nakon vježbe. Kao kod dosta drugih stvari u životu, strpljenje je ključ. To je nešto s čim se borim iz tjedan u tjedan.

Nezaboravan dio u cijelom procesu mršavljenja bila je i Filipova podrška. Najzahvalniji je roditeljima - mami Eciji i tati Eduardu.

- Bez njihove potpore u apsolutno svakom aspektu mog života, ne bih daleko dogurao. I zbog toga sam im zauvijek zahvalan, čak i kad su malo naporni. Također sam zahvalan svom treneru Petru Biliću, svojim sestrama Eleni i Dori te svojim prijateljima Stipi, Toniju, Marku i Franu na njihovoj potpori i toplim riječima tijekom cijelog ovog procesa. Također sam zahvalan sebi, što sam se odlučio suprotstaviti samome sebi. Bitka koja je daleko najteža i doživotna - ispričao nam je.

Filip je skinuo preko 90 kilograma tijekom svoje pustolovine, a cilj mu je doći do 100 kilograma. Za kraj nam je otkrio kako je njegovo zdravlje sada.

- Moje zdravlje tjelesno je najbolje što je ikad bilo u mom životu. Mentalno zdravlje je ono na čemu je ostalo još dosta posla i ono što prečesto znam zapustiti - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...
UKUSI SE NE POKLAPAJU

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...

I dok publika uvjerljivo podržava Lasagnu, stručni žiri će, izgleda, imati druge favorite

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima
Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke
BAMBIE THUG

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke

Bambie, punog imena Bambie Ray Robinson, rođena je kao djevojčica u Corku, a izjašnjava se kao nebinarna osoba. Preferira zamjenice 'oni'