Obavijesti

Show

Komentari 1

Film 'Moj dida je pao s Marsa' postao popularan u Norveškoj

Film 'Moj dida je pao s Marsa' postao popularan u Norveškoj
4

Dugometražni igrani film za djecu "Moj dida je pao s Marsa" Dražena Žarkovića i Marine Andree Škop u mjesec dana u norveškim kinima pogledalo je više od 15 tisuća gledatelja

VIDEO

Film je u Norveškoj počeo igrati 21. kolovoza, a do sada je prikazan na preko 50 međunarodnih festivala i osvojio je 14 nagrada, a prodan je još u Japan, Rusiju, Španjolsku te Ujedinjene Arapske Emirate, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Osim u Norveškoj i Hrvatskoj, film je do sada igrao u kinima u Luksemburgu, Češkoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

POGLEDAJTE VIDEO: HGSS reagira na filmove o spašavanju

Pokretanje videa...

HGSS reagira na filmove o spašavanju 08:12

Radnja prati život devetogodišnje Une koji se sasvim preokrene kada njezina djeda otmu izvanzemaljci, uskoro otkrije da je djed i sam izvanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao i njegov pilot, mali mrzovoljni robot. Njih dvoje imaju manje od 24 sata da spase djeda.

'Moj dida je pao s Marsa' nastao je u produkciji zagrebačkog Studija dim u suradnji s partnerima iz još šest europskih zemalja. Prema motivima priče 'Moj dida je vanzemaljac' Irene Krčelić, scenarij su napisali Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić.

Film je pratio i obrazovni pilot-projekt ‘Filmovi ne padaju s Marsa’ na kojem su uz Studio dim sudjelovali Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatski filmski savez.

Međunarodni filmski festival za djecu KinoKino i portal medijskapismenost.hr Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a Hrvatske, a u sklopu kojeg je izrađen metodički ‘međuzvjezdani filmološko-metodički priručnik’.

Sacha Baron Cohen pred izbore najavio novi film s Boratom
Sacha Baron Cohen pred izbore najavio novi film s Boratom

Riječ je o specijaliziranom izdanju koje donosi metodičku pripremu za korištenje filma u razrednoj nastavi i nastavi medijske kulture. Publikacija je nastala u izdanju HAVC-a, u sklopu aktivnosti Projekta filmske pismenosti.

Film je dostupan putem platforme HRTi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu