Show

Komentari 88

Film o genocidu u Srebrenici je osvojio tri 'europska Oscara' u Berlinu, jedan i za najbolji film

Film o genocidu u Srebrenici je osvojio tri 'europska Oscara' u Berlinu, jedan i za najbolji film

Bosanskohercegovački film 'Quo Vadis, Aida?' na večerašnjoj 34. dodjeli europskih filmskih nagrada u Berlinu osvojio je tri od četiri nagrade

Film 'Quo Vadis, Aida?' koji tematizira genocid u Srebrenici na 34. dodjeli europskih filmskih nagrada u Berlinu je osvojio nagradu za najbolji europski film, Jasmila Žbanić (46) dobitnica je nagrade za najbolju režiju, a Jasna Đuričić (55) dobila je nagradu za najbolju glumicu.

- Zahvaljujem se Ženama Srebrenice koje su najsnažniji glas mira danas. Mojoj kćerki koja me inspirira da budem odgovornija za generaciju žena koje će izgraditi bolju Europu od one koju imamo - rekla je Jasmila u svom govoru nakon proglašenja, prenosi Al Jazeera

- Dali ste mi nešto, dali ste mi priliku i prostor da konačno kažem sve što osjećam o ratovima u bivšoj Jugoslaviji. Jasmila, hvala ti što si zakoračila tamo gdje se nitko drugi nije usudi. Ovo je nagrada posvećena svim žrtvama i majkama - rekla je Jasna u svom govoru.

Europska filmska akademija dodjeljuje nagrade svake godine od 1988., a prestižna se nagrada smatra 'europskim Oscarima'. Višestruko nagrađivani film 'Quo Vadis, Aida? bio je nominiran i za ovogodišnje Oscare, u kategoriji za najbolji strani film.

 

Najčitaniji članci