Show

Komentari 12

Film 'Quo vadis, Aida?' u užem izboru za nominaciju za Oscar

Film 'Quo vadis, Aida?' u užem izboru za nominaciju za Oscar

Riječ je o prvom igranom filmu o genocidu u Srebrenici koji je 2020. bio gledan unatoč pandemiji korona virus koja je nanijela štetu u filmskoj industriji

Igrani film redateljice Jasmile Žbanić, 'Quo Vadis, Aida? prošao je u uži izbor za nominaciju za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog igranog filma, javlja Američka Akademija filmskih znanosti i umjetnosti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

- Od 93 kandidata, film je ušao među 15 zemalja u užem izboru za nagradu Američke filmske akademije, čije će nominacije biti objavljene 15. ožujka, a dodjela 25. travnja - izvijestio je u srijedu Sarajevo Film Festival.

Riječ je o prvom igranom filmu o genocidu u Srebrenici koji je 2020. bio gledan unatoč pandemiji korona virus koja je nanijela štetu u filmskoj industriji.

U filmu glume Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović, Boris Isaković, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh i drugi.

Nakon predstavljanja na nizu svjetskih filmskih festivala i kino distribucije u Bosni i Hercegovini, film 'Quo Vadis, Aida?', od prosinca prošle godine dostupan je za gledanje online u Hrvatskoj, kao i u brojnim drugim zemljama.