Obavijesti

Show

Komentari 1

Finale kajkavskih popevki: Ove godine je veselije i suvremenije

Finale kajkavskih popevki: Ove godine je veselije i suvremenije
4

U Festivalskoj dvorani u Krapini na rasporedu su, među ostalim, Gordana Ivanjek Tušek, Mirko Švenda Žiga, Zdenka Kovačiček, Bojan Jambrošić...

Festival kajkavskih popevki jedan je od najstarijih hrvatskih festivala. U subotu 14. rujna, na rasporedu je 54. izdanje. Kroz nove će kajkavske popevke autori i pjevači opjevati svoje Zagorje.

festival9_mat_130914

U Festivalskoj dvorani u Krapini na rasporedu su, među ostalim, Gordana Ivanjek TušekMirko Švenda ŽigaZdenka Kovačiček (75) i Greenhouse blues bandBojan Jambrošić (33) i Kvartet Gubec.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Imamo 21 novu, sjajnu kajkavsku skladbu. Neki su zadržali tradiciju klasične kajkavske popevke, neki su joj prišli suvremenije, drugačije, modernije. Ima tu popa, swinga, bluesa. Bitno je da smo zadržali tradiciju, ali i da provlačimo jedan moderniji, suvremeniji pristup - izuzetno je zadovoljan ovogodišnjim skladbama Siniša Leopold, umjetnički direktor Festivala.

U Krapini se ni ove godine neće mijenjati ono što ni jedan hrvatski festival nije imao niti nema - veliki orkestar HRT-a na bini s više od 30 svirača.

festival3_mat_130914

- Ovako veliki, živi orkestar na bini nema nitko. Jedini smo festival s toliko glazbenika na pozornici. To, i pjevači u narodnim nošnjama s kajkavskih govornih područja, tradicija su koju sigurno nećemo mijenjati. Krapina i jest po tome prepoznatljiva - ponosan je Damir Novina, predsjednik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo.

- Prilagođavamo se publici, unosimo jedan moderniji duh, ali se držimo tradicije i čvrsto kajkavštine - zaključio je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak