Obavijesti

Show

Komentari 1

Finale kajkavskih popevki: Ove godine je veselije i suvremenije

Finale kajkavskih popevki: Ove godine je veselije i suvremenije
4

U Festivalskoj dvorani u Krapini na rasporedu su, među ostalim, Gordana Ivanjek Tušek, Mirko Švenda Žiga, Zdenka Kovačiček, Bojan Jambrošić...

VIDEO

Festival kajkavskih popevki jedan je od najstarijih hrvatskih festivala. U subotu 14. rujna, na rasporedu je 54. izdanje. Kroz nove će kajkavske popevke autori i pjevači opjevati svoje Zagorje.

festival9_mat_130914

U Festivalskoj dvorani u Krapini na rasporedu su, među ostalim, Gordana Ivanjek TušekMirko Švenda ŽigaZdenka Kovačiček (75) i Greenhouse blues bandBojan Jambrošić (33) i Kvartet Gubec.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:15

- Imamo 21 novu, sjajnu kajkavsku skladbu. Neki su zadržali tradiciju klasične kajkavske popevke, neki su joj prišli suvremenije, drugačije, modernije. Ima tu popa, swinga, bluesa. Bitno je da smo zadržali tradiciju, ali i da provlačimo jedan moderniji, suvremeniji pristup - izuzetno je zadovoljan ovogodišnjim skladbama Siniša Leopold, umjetnički direktor Festivala.

U Krapini se ni ove godine neće mijenjati ono što ni jedan hrvatski festival nije imao niti nema - veliki orkestar HRT-a na bini s više od 30 svirača.

festival3_mat_130914

- Ovako veliki, živi orkestar na bini nema nitko. Jedini smo festival s toliko glazbenika na pozornici. To, i pjevači u narodnim nošnjama s kajkavskih govornih područja, tradicija su koju sigurno nećemo mijenjati. Krapina i jest po tome prepoznatljiva - ponosan je Damir Novina, predsjednik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo.

- Prilagođavamo se publici, unosimo jedan moderniji duh, ali se držimo tradicije i čvrsto kajkavštine - zaključio je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:31

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu