Show

Komentari 0

Finalno veče: Svečana dodjela nagrada zatvorit će festival

Finalno veče: Svečana dodjela nagrada zatvorit će festival

Reprizne projekcije filmova iz programa 'Ponovno s nama', 'Velikih 5', glavnog programa i 'Kockica' te svečana dodjela nagrada i ceremonija zatvaranja uz prikazivanje filma 'Žaba'

Druga subota na 15. ZFF-u koji se ubrzano bliži kraju nastavlja prema redovnom rasporedu sve do 20 sati kad je zakazana svečana dodjela nagrada i ceremonija zatvaranja uz projekciju filma 'Žaba'.

U 16 u kinu Europa reprizno se prikazuje 'Muškarci ne plaču', film Alena Drljevića koji je rasplakao Sarajevo i ispunio dvoranu kina Europa. U MSU reprizni program počinje s filmom 'Ivan' Janeza Burgera u 18:30, a u 21 s novim filmom Philippea Garella 'Ljubavnik za jedan dan'. U Tuškancu od 12 sati kreću reprize Kockica koje se nastavljaju u 14 sati.

Program u Tuškancu nastavlja se s filmovima iz programa Dan Lux filma. U 17 sati na repertoaru je 'Laponska krv' Amande Kernell za koji je ove godine i osvojila nagradu LUX Europskog parlamenta, zatim u 19:30 projekcijom nagrađivanog filma 'Vestern' Valeske Grisebach i završava se u 22 projekcijom filma '120 otkucaja u minuti' Robina Campilla, ovogodišnjeg francuskog kandidata za nagradu Oscar.

Program Industrija završava s masterclassom Petera Kerekesa pod nazivom 'DokuMENTALni filmovi' s početkom u 16 sati u dvorani F22.

Za  20 sati zakazana je ceremonija dodjele nagrada i zatvaranje festivala nakon kojeg će uslijediti projekcija filma 'Žaba' (izvan konkurencije). Ovom projekcijom ZFF se na neki način vraća svojim počecima, naime, riječ je o filmu koji je prvi film snimljen nakon sudjelovanja na radionici ZFF-a Moj prvi scenarij u sklopu programa Industrija. 'Žaba' je ekranizacija kultne kazališne drame hrvatskog pisca i dramaturga Dubravka Mihanovića i debitantsko ostvarenje redatelja Elmira Jukića koje je ovo ljeto na Sarajevo Film Festivalu osvojilo Nagradu publike s iznimno visokom ocjenom.

Najčitaniji članci